12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Jože P. Damijan in njegove neumnosti o pravosodju

 »Delo sodnikov, ker pač izvajamo oblast, mora biti predmet kritike.« (Jan Zobec, vrhovni sodnik)

Državljan Jože P. Damijan je pred 12 leti napisal: 

“Zakaj tožilci ne opravljajo korektno svojega dela, zakaj se sodišča izogibajo odločanju in izrekanju sodb, … ?To je posledica tega, da skoraj nihče od zaposlenih v pravosodju za malomarnost ali opustitev dejanj še ni nosil posledic. Krivda tiči tudi v institucijah, ki so izobrazile te kadre (recidiv KPS, moja op.) in izoblikovale to mentaliteto in to pravno profesijo.” 

VSE POVEDANO! Toda takrat globoka država (in mediji) Damijana ni(so) povzdigovala(li), bil je celo v medijski nemilosti, danes pa… Janši je očital ne-prodajo NLB, za katero je bilo jasno, da je globoka država nikakor ne bo izpustila iz rok (bankomat za pajdaše F21), proti prodaji sta bili tudi članici vlade Desus (Erjavec) in SLS (Žerjav). 

Danes pa… Koliko in kakšne neumnosti je JPD trosil v oddaji Politično, saj ni res, pa je! IN, še leta 2005 je navijal za enotno davčno stopnjo, zvišanje dobe za upokojitev do 70. leta starosti ter privatizacijo državnih podjetij ! No, JPD in “prisilno zedinjen četvorček” so danes le PIAR akcija za nepismene volivce, ki bi jih OZADJE (paradržava, ki počasi izgublja vajeti in živce) zopet žejne vozilo čez vodo. 

Vladavina prava (pošteno pravosodje!) je temelj demokratičnega razvoja! 

Na posvetu o načelu delitve oblasti pri predsedniku B. Pahorju je predsednik vlade J. Janša izpostavil tudi večletno sojenje nedolžnemu človeku za umor dr. Jamnika. Vsakemu spletno informiranemu – Dosje Milko Novič – je popolno jasno, da je šlo za organizirano akcijo naročnikov in izvajalcev (pomočnikov z mafijskim morilcem) in vendar znotraj stroke ni kritičnega odziva – protesta PROTI , ampak so celo pritiski na poštene sodnike, tudi preko sodnega sveta! Predsednik DS  A. Kovšca je na posvetu na konkretnih primerih dokazoval, da gre celo za naklepne napake (krivo)sodja, ko se medsebojno ščitijo tožilci, sodniki ter obstaja tudi povezava z MSM (Dnevnik – Večer, kjer, je znano, da “deluje” Gregor Golobič)

Pohvala Pahorju, da je ugriznil v do sedaj nedotakljivo temo SLO (krivo)sodja. Njegov svetovalec E. Petrič se zaveda, da je pošteno pravosodje temelj demokracije in družbeno-ekonomskega napredka države.

Problem so MSM, ki ignorirajo to tematiko. 

Že leta 2014 je L. Šturm pripravil študijo o kršitvah posameznih sodnikov, jo predstavil v DZ (Odbor za pravosodje), MSM pa so to zamolčali – ignorirali, v Pismih pa cenzurirali !!! Nobene TARČI podobne oddaje ni bilo na javni RTVS in je ni niti danes, ko bi morali v oddajo vabiti tudi predstavnike LJUDSTVA (sodbe v imenu ljudstva). Je bolj pomemben 3x Gale?! LE ZAKAJ? (retorično vprašanje)

Bodo mediji z javno TV tokrat (po Posvetu) opravili popravni izpit?

Zadnje novice

Sorodne vsebine