9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Izjava za javnost SLS ob divjanju v Ljubljani!

Za SLS, kot politično stranko, sestavni del demokracije in demokratičnega delovanja, je povsem nesprejemljivo divjanje udeležencev „protestov“, kot so to blago poimenovali na RTV SLO, v Ljubljani dne 5.11.2020. Želimo in zahtevamo, da policija odkrije organizatorje in udeležence tega divjanja in jih nato pravosodje ustrezno kaznuje! Divjanje in divjaki so v Ljubljani ali kjerkoli drugje za SLS povsem nesprejemljivi in vredni najresnejših obsodb!

 

Spoštovani novinarji in uredniki RTV SLO, še enkrat, to niso protestniki, to so divjaki, anarhisti, izgredniki! V času ko nam ljudje zaradi COVID 19 umirajo, takih ljudi ne sme biti na ulicah mest! Je pa res, da na RTV SLO za izgrednike uporabljate povsem sprejemljivo besedo „Protestniki“, ki v resnici ne ustreza dejanskemu stanju. Res je, da lahko divjanje imenujete tudi tako kot ga. Tanja Fajon, ki temu pravi „vnašanje nemira“? To je to! Vnašanje nemira in ustvarjanje pogojev za revolucijo. Deja vu ali že videno! Zavajajoča je bila tudi vaša slika na RTV SLO , ko ste zaostrene razmere in divjanje na Trgu revolucije (zanimivo kako se vse ujema) in delovanje policije pokazali najprej kot „maltretiranje“ ženske izgrednice iz strani policije, tak je bil namreč videz za gledalca! To ste še nekajkrat ponovili!? Ob tem ste sicer prikazali še nekaj drugih posnetkov, tudi nasilja divjakov nad novinarji in policisti! Vendar, dragi manipulatorji na RTV SLO, saj se razumemo: prvi vtis je le prvi in prikazali ste „lažni vtis, nasilja nad žensko“ iz strani slovenske policije! Da vas ni sram! Tudi v nadaljevanju ste skrbno pazili, da je vaš novinar uporabljal izraz „protesti niso končani, protestniki vztrajajo“! Kaj želite doseči s tem, da ostro in z pravimi izrazi ne obsodite divjanja po ulicah Ljubljane?

Spoštovani novinarji na RTV SLO, še nekaj! V SLS se zavedamo, spoznavamo in ponavljamo, da ob sedanji epidemiji COVID 19 še marsikaj ni znanega in, da v znanju stroke v zadnjem času ni bilo tako velike vrzeli med tistim kar moramo vedeti in istim kar poznamo! Kako bo z imunostjo? Zakaj pri nekaterih tako težak potek, pri drugih ne? Koko je z mutacijami? Ob tem smo še brez cepiva in ne vemo kdaj ga bomo dobili! Vse vlade se soočajo z istim problemom kakšne in kako uvajati restriktivne ukrepe, ki bi preprečili širjenje virusa in ob tem čim manj vplivali na dele našega vsakdana in življenja: šolstvo, storitvene dejavnosti, gospodarstvo. Opozicija in mediji jih ne spotikajo! Seveda so pa povsod tudi anarhisti! Sedanja vlada ima velike zasluge za uspešno borbo v prvem valu epidemije. Žal pa v naših razmerah, v nezreli demokraciji, kjer so osrednji mediji v rokah naslednikov partijskega režima, lahko brez histerije, ki jo vidimo na ulicah, vlada le leva opcija! Tako je v primeru, ko sprejema enake ukrepe kot vse vlade v Evropi, obtožena iz strani demonstrantov, da je fašistoidna in to za vas ni potrebno komentarja!? Posegala naj bi v ustavnost. S čim? Z zaporami gibanja? Z predlogom koriščenja informacij o okužbi s pomočjo elektronskih naprav? Vse to delajo povsod v EU in se nikjer ne oglasi kakšen dr. Teršek, da je to protiustavno! Neumnost! G Teršek ali vam ni jasno , da gre za življenja?

Natočimo si čistega vina! K neuspešnosti v drugem valu vlade ste v veliki meri prispevali tudi na RTV SLO in od tega bežite! Zakaj tako menim? Zaradi vašega podcenjevanja ukrepov vlade in vaših manipulacij ( izbira vaših sogovornikov, tudi zdravnikov, ki so vnašali dvome v ukrepe kot so nošenje mask, razdaljo in karanteno) Za gledalce taka menja niso nepomembna! Mnogi ne vidijo vaše manipulacije in ne spoznajo tega , da so tudi med zdravniki taki, ki se za trenutek „svoje pomembnosti“, prodajo komerkoli in v trenutku pozabijo svoje znanje, ali pa ga o infektologiji in epidemiologiji, nikoli niso imeli kaj prida, kot je zapisal prof. dr. Alojz Ihan. Tu naj omenimo še pogosto pojavljanje na RTV SLO škodljivih t.i. infuencerjev, kot sta ga. Tanja Ribič in g. Zlatan Čordić-Zlatko, ki sta prav tako podcenjevala ukrepe vlade! Ali mislite, spoštovani televizijci, da ste s tem naredili veliko uslugo slovenskemu narodu? V resni demokraciji ima opozicija dolžnost kritične razdalje, verjetno pa bi državljani vsaki vladi, ki se bori proti COVID 19 in gospodarskim krizi, želeli vse dobro in sodelovali s svojimi predlogi. Pri nas so protestniki ter opozicija Janševi vladi odrekli legitimnost še preden je nastopila delo (dokumentirano iz vaši poročanj). Uspeh vlade v prvem valu je opozicija izkoristila za očitke, da so pretirani in protiustavni! Pozor! Enake ukrepe so sprejeli tudi v drugih državah EU in policija in tudi vojska je vse to nadzorovala. Vi, spoštovani televizijci pa s pomočjo opozicije prodajate neresnico, da smo ena od držav v kateri je vlada najbolj izkoristila epidemijo za omejitev gibanja!? Pri nas pa so celo med lock downom protestniki kolesarili, brez resnega očitka iz strani RTV SLO, za tako ravnanje. Povprečen vaš gledalec je na osnovi vašega poročanja ne-nošenje maske povezal z uporom proti vladi! To ste naredili in zato morate tudi odgovarjati!

Še več, preveč je dokumentov, s katerimi ne boste mogli prekriti svoje odgovornosti pri „sprejemljivem poročanju in komentiranju“ nesprejemljivih in škodljivih dejanj opozicije v času COVID 19 krize. Ne nazadnje mediji ves čas poročate, da vlada še ni pripravila tega in onega, za vsako malenkost, zahtevamo natančne pravilnike, kot smo bili navajeni v socializmu. Ko to dobimo takoj povabite goste, ki imajo za vsak ukrep številna vprašanja, se ukrepom posmehujejo in celo upirajo, namesto, da bi bili proaktivni! V resnici je v ozadju za vas le ena sama zadeva: strah, da ostane ta vlada in da se zgode prepotrebne spremembe v vrhu naše osrednje televizijske hiše, ki vsekakor ni „neodvisna“ ampak je še kako navijaška za levico in v skrbi za ohranitev svojih položajev na RTV SLO in služb! Kaj pa ljudstvo? O ja, za njih se borite ves čas! Za njihove pravice? Za njihovo blagostanje? Z vašim načinom poročanja vsekakor ne!

Da ne pozabimo! Izjemna zahvala in hvaležnost gre vsem v zdravstvu! Borijo se za življenje ljudi, ki jih je v tak položaj med drugim pripeljalo tudi poročanje RTV SLO in ostalih medijev, z izbiro sogovornikov, ki so podcenjevali ali nasprotovali ukrepom vlade. Številni ljudje so z veseljem sprejeli „uporništvo“ proti vladi in teze raznih „potrčev, wernerjev“, ki so le dodajali svoja nesprejemljiva stališča k stališčem nekaterih gostov na RTV SLO! Ti ljudje so bili nedisciplinirani, stregli samo sebi in svojemu ugodju in naložili nesprejemljivo breme zdravstvu!

V SLS si za zaključek dovolimo poziv, oziroma prošnjo vsem, ki lahko kjerkoli ali na kakršen koli način pomagamo zaposlenim v zdravstvu, brez pomislekov jim priskočimo na pomoč!

V Ljubljani 8.11.2020

Odbor za zdravstvo pri SLS

Zadnje novice

Sorodne vsebine