0.2 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Iva Pavlin Žurman: Pismo podpore Viliju Kovačiču!

Vili, prebrala sem tvoj odličen zapis, odgovor na pokvarjeno, “prezirljivo pisanje do malega človeka”, kot si sam napisal v odgovoru na žaljivo in sovražno pisanje novinarke Mladine Stanke Prodnik, pisanje, ki se ob ponavljanju prelevi v stigmatizacijo. In prav stigma je bila od nekdaj orožje AGITPROPA totalitarnih režimov. Mladina (v lasti KB 1909) je že dolgo časa izpostava današnje udbomafije, ki je ugrabila državo. Mladina je ugrabljena revija, kjer že leta slikovno in pisno stigmatizirajo Janeza Janšo (ciničen, aroganten, avtokrat, revanšist, agresiven ….) in, ves čas »sodelujejo« tudi dominantni mediji. Danes skušajo stigmatizirati TEBE, ker si trn v peti lobijem – paradržavi!

Danes imamo množico funkcionalno nepismenih ljudi, ki na volitvah, po razočaranju nad strankami kontinuitete (LDS = 3xK korupcija, korporativizem, klientelizem, je pred leti napisal v Financah Stanislav Kovač in kasneje nesposobno Pahorjevo vlado), vedno znova volijo medijsko promovirane “nove obraze” – preoblečeno kontinuiteto (lokalne povzpetnike – menedžerje, operativno nesposobne, vase zagledane profesorje, …), da ja ne bi zmagala opcija, ki bi začela čistiti Avgijev hlev. Pokvarjena klika je s pomočjo marionet državo (državljane) pripeljala na rob družbenega prepada, ko obstaja demokracija le na papirju, ozadje pa vleče niti v vseh družbenih podsistemih. Indoktrinirana in funkcionalno nepismena množica tega ne vidi, ostali ljudje ne vidijo izhoda iz začaranega kroga, zato postajajo apatični in pasivni opazovalci.

Vemo, kaj se dogaja v zdravstvenem sistemu, pa je vladajoča koalicija (SMC, SD, DeSUS) rešila ministrico (ekipo), kljub dvakratni interpelaciji in, mediji so celo poudarjali Cerarjevo floskulo o nagajanju SDS in destabilizaciji vlade (države).

Pravosodje je imunski sistem vsake države. Toda, na eni strani imamo nedotakljive banksterje in prvorazredne državljane jankoviće, na drugi strani pa nezaželene oponente – notranje sovražnike kot je prvak opozicije Janez Janša (obsojen na osnovi nezakonitega obtožnega predloga brez znakov kaznivega dejanja, v skrajšanem postopku bi moral biti predlog zavržen v 3 dneh, pa ga je pravosodje – globoka država spremenila v obsodbo in primer skupaj z mediji »vozila« vrsto let vse do zastaranja) ter drugorazredne aktivne državljane kot si tudi TI.

Upam, da je odločitev Vrhovnega sodišča in odgovor predsednika sodišča Damijana Florjančiča na politikantsko reakcijo Mira Cerarja znak, ki nakazuje določene spremembe vsaj v vrhu pravosodja. Tudi ustavna sodnica Jadranka Sovdat je z izjavo (Odmevi, 4.4.2018) “okrcala” tiste (Cerar&Co.), ki “niso razumeli kaj je vrhovno sodišče napisalo”.

Ali odločitev vrhovnega sodišča o ponovitvi referenduma lahko vliva upanje na spremembe v sodstvu (spoštovanje vladavine prava, pravično in pošteno sojenje), pa bo kmalu pokazala odločitev vrhovnega sodišča na pritožbo obrambe dr. Milka Noviča glede na množico kršitev v postopku preiskave in sojenja ter obsodbo dr. Milka Noviča na 25 let zapora za umor direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika brez vsakršnega dokaza.

Vili, aktivni državljani, ki nam ni vseeno(!), te podpiramo, slišati te mora le še “molčeča” množica! V novem letaku za udeležbo na referendumu o drugem tiru in glasovanju proti škodljivemu zakonu, si v nagovoru državljanom pravilno napisal:

Ta referendum je plebiscit PROTI KRAJI davkoplačevalskega denarja. Izkoristimo možnost neposrednega demokratičnega pritiska, državljanskega nadzora nad milijonskimi in milijardnimi državnimi investicijami. Denar, ki odteka v žepe privilegirancev, je naš denar. Referendum je zato priložnost, da omejimo samovoljo oblasti.

 

Iva Pavlin Žurman, Solkan

Zadnje novice

Sorodne vsebine