2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Iniciativa proti prehitremu odpiranju šol: V debatah o šolarjih se zanemarja pomembnost njihovih družin!

Na uredništvo smo prejeli pismo skupine staršev, ki zaradi morebitnega prenagljenega odpiranja šol svojih družin ne želijo izpostavljati okužbi s Covidom-19. Številni šolarji imajo starše, ki so kronični bolniki ali starejši od 50 let in se jim lahko zgodi hud potek bolezni s slabim izidom. Do 3. januarja je v Sloveniji umrlo 38 ljudi starejših od 54 let. Koliko šolarjev je izgubilo starše, se marsikdo sprašuje.  Pismo so poslali ministrici za šolstvo, Simoni Kustec. V nadaljevanju ga objavljamo v celoti:

Spoštovana ga. ministrica Simona Kustec,

starši in učitelji v Facebook skupini “COVID in šola – vas skrbi varnost pouka” nejeverno spremljamo novice zadnjih dni. Odpiranje šol v tako slabih razmerah in ob dejstvu, da šolniki niso pripravljeni podpisati izjave o skupnem prizadevanju za varno vračanje v vrtce in šole, saj nekaterih pomembnih priporočil NIJZ niso zmožni izvajati, nas navdaja z občutkom, da v prizadevanjih za zaščito svojih družin ostajamo sami.

Poudarjamo, da razumemo družine, ki pouka na daljavo ne zmorejo, a zaradi njih ne želimo svojih družin izpostavljati nevarnosti okužbe. Zato vas prosimo, da ob morebitnem odpiranju šol omogočite VSEM družinam, ki to želijo, nadaljevanje pouka na daljavo ob ustrezni podpori šole vsaj do trenutka, ko bo ponovno mogoče slediti okužbam. Zaradi manjšega števila učencev/dijakov v razredu bo lahko tudi pouk v šolah bolj varen.

V upanju, da boste nas in naše družine ustrezno zaščitili, vas lepo pozdravljamo,

Iniciativa proti prehitremu odpiranju šol

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine