16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Erjavec Janši zameri samo njegovo nasprotovanje kučanovi komunistični ideologiji

Verjetno se sploh ne zavedate, da vas od danes dalje niti en sam pošten Slovenec, ki ni skrajni levičar, ne spoštuje več. Tudi vaši tovariši, ki se tresejo pred morebitno izgubo sramotno razkošnih privilegijev, večinoma pod pretvezo, da so sinovi in vnuki revolucionarjev, ki so se borili proti slovenskim «izdajalcem« (menda jih je bilo toliko, da za njihova trupla po končani vojni leta 1945 ni bilo več dovolj slovenskih jam, ne rek, ne temnih globeli sredi gozdov), tudi ti vas, tovariš Erjavec, prav tako – ali pa še bolj kot tisti na desnici – zaničujejo. Oni, prav oni, bodo največ govorili in pisali o delih vaših umazanih rok, o vaši stremuški in nenasitni želji po oblasti, ki navdihuje vaše hudičevo delo. Govorili bodo, da ste vi krivi za žrtve, da tovariš Kučan nima umazanih rok, da ste bili vi v politiki, ko se je zgodila slovenska tragedija, druga velika po tisti ob koncu vojne 1945. Hujša od Srebrenice, ki nam jo podlo podtika ena največjih, saj narod ve kaj, ni treba da to še zapišem, Tudi ona to ve, tako kot je Kidričeva babnica med vojno vedela, kaj je za slovenski narod.

 

Dobro namreč veste, tovariš Erjavec, da ste odprli novo smrtonosno fronto, tokrat na tretjem valu virusne pandemije v Sloveniji. Ta bo nebrzdano morila naše ljudi in uničevala njihove dobrine, njihovo imetje, celotno gospodarstvo, vso kulturo, vso znanost – in tudi medije, ki so prepričani, da njim nobena vlada nič ne more, ker so oni glavni oblastniki. Erjavec ne bo prizanesel nikomur, ker bo predsednik tiste nesrečne vlade, ki se bo borila za preživetje potomcev slovenskih revolucionarjev z najbolj krutimi – revolucionarnimi –sredstvi.

Začela je že danes. To lahko rečem čisto mirne vesti, saj je Erjavec poudaril, da mu gre za ideologijo in izključno za ideologijo. Vse drugo je zanj nepomembno. Priznal je, da ga pri Janezu Janši moti samo to, ker ni komunist in ne zagovarja komunističnih idej, tako pri srcu Kučanu in njegovim jugonostalgikom. Po mnenju Erjavca je Janša edina in največja napaka te vlade, njegova največja napaka pa to, da je demokrat, kar negativno vpliva na državljane, ki tudi sami začenjajo verjeti predvsem v demokracijo, celo številni v sredinskih levih strankah. Takšen vdor demokracije v slovensko družbo pa je smrtno nevaren potomcem revolucionarjev, ki si želijo tovariško razdeliti milijarde, za katere je zaslužna izjemno sposobna in delavna gospodarska ekipa prav v vladi pod vodstvom Janeza Janše. Pa ste res, tovariš Erjavec, pomilovanja vredni, ker si tako mažete roke. Ampak krivi zaradi tega niste nič manj. Pa kaj,ko se takšni ljudje pogledajo v ogledalo, si o sebi mislijo vse najlepše, tudi to, da se jim smrt lepo poda, smrt drugih, seveda. A tako mislite samo vi, v resnici pa ste vi prvi skočili v jamo, čeprav je Kučan to svetoval že Šarcu. On se ni hotel raztreščiti v praznem bazenu. Seveda pa Kučan ne bo nikoli sam skočil. To pa je odlika vseh največjih spletkarjev, tudi najbolj nevarnih. Takšni so najbolj ogabni, še vragu se gnusijo.

Ampak – na volitvah bo spet zmagal Janez Janša, tudi če ga boste ubili, tovariši revolucionarji. (Pa nikar ne začenjajte spet s tem, da je bil nekoč tudi on član komunistične partije itd.)

 

Frančiška Buttolo

Zadnje novice

Sorodne vsebine