30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Za zdravo črevesje celo med prazniki

Piše: Institut O

Lepo se je ob praznikih vsesti s svojimi bližnjimi k mizi, obloženi z dobrotami. A naše črevesje z njimi ni prav zadovoljno in nam to pokaže z več brbotanja in napenjanja, s težavami pri odvajanju ali vsaj z bolj neprijetnim vonjem blata.

Bodimo pozorni na vonj blata. Tako kot je smrdenje iz hladilnika nedopustno, je smrdenje na stranišču za nami znak gnitja.  Temu pa se lahko izognemo z uživanjem učinkovitih probiotikov. Leta 2003 sem imel prvič priložnost preizkusiti bio probiotik EM. Blato je že v nekaj dneh izgubilo neprijeten vonj. Za tak učinek zadostuje večini že kakega pol decilitra dnevno. Med prazniki le povečam odmerek in to zadošča, da smrdenja ni.

Kako pomembno je, da poskrbimo, da blato nima neprijetnega vonja, je pokazalo poldrugo desetletje slovenskih izkušenj z njim. Na spletni strani www.iztokostan.com sem zbral že 329 pričevanj uporabnikov tega probiotika. Poročajo o manj zaprtja (107 primerov), manj napihnjenosti (94), drisk (39), bolečin v trebuhu (27), alergij (12), glivičnih vnetij (11), izboljšanje stanja pri avtoimunih boleznih kot sta Crohnova bolezen in ulcerozni kolitis (10) in drugih težavah.

Bio probiotik EM je certificirano biološko pridelano živilo. Lahko ga pijemo trajno vsak dan. Vsebuje izvlečke 19 vrst zdravilnih zelišč. Pijemo ga pred obrokom, razredčenega s sokom ali vodo, po obroku pa lahko čistega, saj vsebuje veliko prebavnih encimov, ki olajšajo prebavo. Če ga žvrklajamo nerazredčenega pred spanjem po umivanju zob, tekočino pa pogoltnemo, zjutraj ne bo zadaha.

Po številu sevov na ml ni najbogatejši med probiotiki, a je vseeno zelo učinkovit. Predstavlja namreč nadgradnjo tehnologije EM (Effective Microurganisms) – postopka kombiniranja koristnih mikrobov, ki omogoča njihovo učinkovito sodelovanje. Po preizkusu več koncentriranih probiotikov sem se za uporabo tega odločil tudi zato, ker mi omogoča doseganje zaznavnega učinka (odpravo smrdenja blata v nekaj dneh) z najnižjimi stroški.

Po tekstu dr. Iztoka Ostana za objavo pripravil Institut O.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine