17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

[Video] Osrednji mediji povsem “spregledali” množičen protimigrantski protest v Beogradu

Pred sedežem srbske vlade v Beogradu se je v nedeljo, 8. marca 2020, odvijal protest zaradi migrantskega nasilja. Po končanem protestu je bil organiziran še obhod po predelih mesta v katerih je največ migrantov.

Osrednji slovenski mediji so povsem “spregledali” nedeljski protimigrantski protest v Beogradu. Zbrani pred sedežem srbske vlade so nosili srbske zastave in medijo obtoževali, da prikrivajo nasilje, ki ga povzročajo migranti in si izmišljajo lažne novice o Srbih, ki naj bi napadali migrante.

Na shodu so o svojih izkušnjah z migranti, po pisanju Dnevne gazete, spregovorile tudi žrtve migrantskega nasilja. Med srbskimi, pa so plapolale tudi grške zastave v znak podpore grški mejni policiji, ki se te dni trudi zadržati hordo ilegalnih migrantov pri invaziji v državo.

“Nočemo migrantov!” in “Migranti stran!”
Shoda se je udeležilo več tisoč ljudi, ki so vzklikali “Nočemo migrantov!” in “Migranti stran!”, protest je spremljalo večje število pripadnikov žandarmerije, ki so bili prisotni v centru mesta.

Organizatorji so shod organizirali z namenom, da opozorijo javnost na vse pogostejše napade migrantov na državljane Republike Srbije. “Domači in tuji politiki in novinarji morajo vedeti, da ne bomo sedeli prekrižanih rok medtem ko nekdo napada naš narod. Srbija je naša domovina, kjer že dolgo časa pred prihodom migrantov živimo v miru z našimi verskimi in narodnimi manjšinami, in ne potrebujemo njihovih problemov.”

“Imamo pravico da branimo življenja naših sodržavljanov in naše imetje. Zadnje dogajanje na turško-grški meji nas zavezuje, da kot ljudstvo opozorimo oblast, da nikogar ne spušča ilegalno v naša dvorišča,” so še sporočili protestniki.

Video https://www.youtube.com/watch?v=KgEYblCBv5E&feature=emb_logo

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine