12.9 C
Ljubljana
petek, 22 oktobra, 2021

Velik spopad migrantov in policistov v Sarajevu: več ranjenih, še več pa aretiranih!

Avtor: G. B.

V noči na četrtek je spet prišlo do velikih neredov v enem od migrantskih centrov na območju Sarajeva. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, je na pomoč prišlo več policijskih patrulj.

Predstavnik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić je potrdil, da je bilo v dogodku več ljudi ranjenih, med njimi tudi dva policista ter eden od zaposlenih iz vrst osebja Mednarodne organizacije za migracije, ki upravlja s tem centrom.

Kot so še sporočili, so migranti poškodovali več policijskih vozil, nekatere so celo prevrnili. Zaradi takšnih razmer so morali na pomoč poklicati posebne policijske enote s psi. Več nasilnih migrantov so tudi aretirali.

Neredi v migrantskem kampu naj bi se začeli, ko so oblasti želele premestiti enega od migrantov, ki je povzročal nerede že pred tem. Ker naj bi šlo za vodjo ene od tolp v migrantskem kampu, so takoj reagirali člani tolpe in ga skušali nasilno osvoboditi.

Na območju Sarajeva sta sicer dva migrantska kampa, ki imata nekaj nad dva tisoč petsto ležišč. Največ migrantov v BiH sicer še vedno biva na območju Sansko-unskega kantona.

Zadnje novice

Sorodne vsebine