20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

V Italiji migranti z ebolo, kaj pa v Sloveniji?

V tančico skrivnosti je bil doslej ovit podatek, da je v Italiji do sedaj registriranih že 40 primerov ebole. Širjenje bolezni pa se še naprej nadaljuje, medtem ko mase migrantov migrirajo z afriške celine v Evropo, pri čemer pa se ti sploh ne zavedajo, da so okuženi.

Bolezen, ki je izbruhnila v Senegalu, ni le tam povzročila velikega števila žrtev, ampak tudi v Italiji, saj ta za afriške migrante predstavlja priljubljeno vstopno točko v Evropo.

Prvo opozorilo o prisotnosti bolezni se je po navedbah na strani indexexpurgatorius pojavilo že pred tedni na italijanskem otoku Lampedusa, ampak nihče ni želel zares slišati, kaj se dogaja. Kljub temu da so zdravniki na Lampedusi na spletu objavili obvestilo o širjenju virusa ebola v Evropi, pa je bilo to kmalu zbrisano zaradi “nacionalne varnosti”. Krik na pomoč glede izbruha in širjenja virusa ebola sedaj prihaja iz Toskane. Na blogih, družabnih omrežjih in zasebnih straneh pa je mogoče prebrati obvestila o širjenju ebole na območju Italije.

V Pisi zaprli migrantski sprejemni center
Migrantski sprejemni center v Pisi je že bil zaprt z namenom, da se prepreči širjenje virusa – tamkajšnji Afričani namreč kažejo vse simptome, ki so značilni za to bolezen. Mestna svetnica za področje socialne politike v Pisi Sandra Capuzzi je o tem obvestila medije in povedala, da so migranti iz varnostnih razlogov v karanteni. Ob tem pa je dodala, da imajo vročino in da se zato še ne sme dramatizirati, saj se še ne ve, ali gre za prehlad ali za kaj drugega, kar bi lahko povzročili napori na poti v Evropo. Ob tem pa je predsednik italijanskega Rdečega križa v Pisi Antonio Cerrai dejal, da bodo preiskali vse simptome, da se bodo lahko bolni začeli zdraviti.

Vseeno pa strah ostaja. Italijani namreč nimajo občutka, da oblast glede zadeve igra z odprtimi kartami in da s tem tvega življenj svojih ljudi. Napetost tako narašča, čeprav je ministrstvo za zdravstvene zadeve obljubilo, da bo v primeru izbruha epidemije sprejelo vse previdnostne ukrepe v Rimu in Milanu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine