8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V Grčiji migrant skušal posiliti 54-letno žensko

V Grčiji policija išče migranta, najverjetneje pakistanskega porekla, potem, ko je ta poskušal posiliti 54-letno žensko v Atenah. Tamkajšnja policija je izjavila, da gre za zelo resen primer in da želijo s čimprejšnjo aretacijo osumljenca preprečiti, da bi ta poskušal znova posiliti kakšno drugo žensko, poroča grški medij Proto Thema. 

Napad se je zgodil v atenski četrti Kaminia, ko je migrant pristopil 54-letnici, ter ji okoli vratu zavil debelo verigo, medtem, ko jo je skušal posiliti. Žrtev je v tem času čistila lokal, napadalec pa je nosil črn pulover s kapuco. Ko ji je skušal strgati obleko s telesa, se je veriga s katero jo je napadalec držal okoli vratu razrahljala, tako, da je žrtvi uspelo zgrabiti bližnji predmet, s katerim je napadalca udarila po glavi. Zatem je stekla na cesto, iščoč pomoč, migrant pa je pobegnil iz prizorišča zločina.

Nedavno pa je grška policija aretirala drugega pakistanskega migranta, ki je osumljen, da je dve osebi brutalno pretepel, moškega starega 29 let pa ubil, v isti atenski četrti. Aretirani migrant naj bi bil prav tako vodja kriminalne tople, ki je tihotapila cigarete in preprodajala mamila na ulicah Aten. V zvezi z umorom pa policija išče še enega Pakistanca. 

V zadnjih nekaj tednih je sicer Grčija doživela več odmevnih primerov, ki vključujejo migrante. Eden takšnih primerov je bila tudi aretacija Sirijca v migrantskem kampu v Atenah, ki naj bi bil odgovoren za več hudodelstev kot član teroristične skupine ISIS.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine