25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

V Beli krajini med velikonočnimi prazniki prijeli kar 67 nezakonitih migrantov!

22. aprila v jutranjih urah so policisti v Novem mestu ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil voznik z urejenim statusom v Veliki Britaniji. Med postopkom so ugotovili, da tujec v avtomobilu prevaža štiri državljane Egipta, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

37-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Egipta so po zaključenih policijski postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 19. in 23. aprilom izsledili in prijeli 67 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Tribuče, Božakovo, Dolenjci, Metlika, Dobova, Griblje, Novo mesto, Vinji vrh (Brežice), Črnomelj, Dolenja Pirošica, Cerklje ob Krki, Boršt, Drašiči, Želebej, Sinji vrh in Rosalnice. Policijski postopki s 25 državljani Maroka, 20 državljani Alžirije, 11 državljani Bangladeša, štirimi državljani Turčije, tremi državljani Libije in po enim državljanom Palestine, Kube, Nigerije in Irana še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine