10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Ujeli šest Italijanov, ki so prevažali ilegalce

Policisti so na Obali v preteklih dneh ujeli šest italjanskih državljanov, ki so prevažali nezakonite migrante.

V soboto ob 20. uri so ilirskobistriški policisti pri Malem brdu prijeli 48-letnega državljana Srbije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. V Postopku je bilo ugotovljeno, da ga na poti čaka 59-letni državljan Italije, ki so ga izsledili v Ilirski Bistrici in je imel v vozilu prtljago in dokumente državljana Srbije. Državljanu Italije je bila izdana  globa, državljan Srbije pa je bil vrnjen na Hrvaško.

V soboto popoldan so policisti dobili informacijo, da je na cesti med Jablanico in Trpčanami voznik belega osebnega avtomobila Ford Fiesta, italijanskih registrskih tablic, v vozilo pobral migrante. Policisti so vozilo ustavili v Ilirski Bistrici. Prijeti so bili voznik, 22-letni državljan Italije, in 4 ilegalni migranti, državljani Afganistana. Voznik in potniki so ob ustavitvi zbežali s kraja, vendar so bili nato prijeti. Z nadaljnjim zbiranjem informacij so policisti v povezavi s tem v Ilirski Bistrici kontrolirali še vozilo Fiat Multipla, v katerem so bili štirje državljani Italije. Vsem pet državljanom Italije je bila odvzeta prostost. Postopki še potekajo.

Sicer pa so policisti skupno prijeli v pretkelih dneh 17 ilegalcev, ki izhajajo iz Tunizije, Turčije, Pakistana, Afganistana, Irana, Srbije in Sirije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine