19.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Število ilegalnih migrantov narašča zlasti v Istri, vpletenih tudi vse več tihotapcev

Piše: C. R. 
Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 47 ilegalnih prehodov državne meje. Ob tem so prijeli tudi tihotapce, ki praviloma najamejo avtomobil z “manj sumljivo” registrsko oznako. 
Ob  18.30  so  policisti  v  Ilirski Bistrici ustavili osebni avtomobila VW passat,  italijanskih  registracij,  ki  ga  je  vozil  35-letni  državljan Turčije.  V  vozilu je imel še 3 državljane Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.  Takoj  zatem  so  ustavili  še osebni avto Opel Astra, ki ga je vozil 38-letni državljan Turčije. Ta je imel v vozilu dva državljana Iraka, ki sta prav tako prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo,  o tem, kako bodo ukrepali proti voznikoma, pa ni znano.
PU Ljubljana pa je sporočila, da so policisti so med opravljanjem nalog  varovanja  državne  meje  na  območju Ljubljane izsledili in prijeli
tujca  (državljana  Afganistana),  ki  sta  nezakonito  prestopila  državno  mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine