11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Sprevrženo! Muslimanska družina prisilila v poroko prizadeto žensko, da bi mož dobil vizum za vstop v Veliko Britanijo; ta pa jo je pretepal in posiljeval

Britanski urad za imigracijo dovoljuje poroke med pakistanskimi moškimi, ki želijo pridobiti vizum za vstop v državo, in muslimanskimi ženskami, ki trpijo za mentalno zaostalostjo. Ženske so v poroke prisiljene in pogosto posiljene, kar pa staršev ne moti. Britanske oblasti prakso tolerirajo, saj ne želijo izpasti ksenofobne.

 

Migrantske in muslimanske družine verjamejo, da jim bo poročanje njihovih duševno in telesno prizadetih hčerk s tujci omogočilo boljše življenje, poroča Breitbart, britanske oblasti pa po mnenju kritikov to dopuščajo, saj so preveč politično korektne, da bi to ustavile.

Med žrtvami takih prisilnih porok je tudi ženska, ki je na razvojni stopnji 7-letnika in ji je, kot poroča The Times, britanski urad dopustil, da se poroči s Pakistancem, ki je prekoračil svoj vizum. Oblasti so s primerom seznanjene že več kot desetletje. Ravno tako so prejele opozorila, da moževa družina ženini družini plačuje okoli 20 tisoč funtov za to, da bi lahko še naprej ostal v državi.

Uradniki se bojijo, da jih označijo za ksenofobe
Omenjena ženska je bila že dvakrat prisiljena v zakon v tujini, kjer je bila pretepana in posiljevana, a britanski uradniki so vseeno odobrili poroko, saj so bili “zaskrbljeni, da bi jih obtožili, da niso upoštevali kulturnega ozadja” vpletenih, piše v sodnih spisih.

Enako se je godilo z muslimanko, ki je bila ravno tako hudo zaostala. Na silo so jo poročili z bratrancem iz Bangladeša, ki jo je, še preden so mu izročili britanski vizum, posilil. Na zaslišanju na sodišču leta 2012 je sodnik ocenil, da je bil žrtvin mož “fizično zelo grob in nasilen, udarjal jo je po glavi, jo tresel, vlekel njeno veko”. “Pogledal sem posnetek poroke in (žrtev) je bila ves čas zleknjena na stolu, kakor da bi bila v komi,” je povedal sodnik.

Sorodne vsebine