15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Skoraj vsakodnevni napadi z noži: Francija na poti v propad?

Piše: kulturnimarksizem.si

Ne gre le za vročinski val. V preteklem tednu je Francijo na zelo brutalen način zajel val napadov z noži. Prejšnji teden v Angersu, Metzu in Rennesu, včeraj pa še v Rouenu, kjer so v restavraciji zabodli ubogega moškega, medtem ko so gostje v šoku opazovali.

Bo poletje 2022 zaznamovala ne le rekordna vročina, temveč tudi ta žalostni rekord? Notranji minister Gérald Darmanin se skriva. Ti napadi z nožem zdaj lahko prizadenejo vsakogar: nesrečnega nekadilca, ki ne more dati cigarete nasilnežu, ki ga prosi za cigareto; mimoidočega, ki z življenjem plača za pogled, ki napadalcu zdi izzivalen; pogumnega igralca ragbija, ki skuša braniti žensko, ki je žrtev spolnega nadlegovanja, kot v Angersu.

Neuspešen pravosodni sistem

Sodstvo je tretja suverena veja oblasti in je namenjeno temu, da tvori kamniti zid proti kriminalu. Pierre-Marie Sève, direktor Inštituta za pravosodje, ki je bil dosegljiv po telefonu, meni, da ta naloga ni več zagotovljena. “Pravosodje ne opravlja več svojega dela iz dveh razlogov: prvič zaradi ideoloških razlogov in drugič zaradi pomanjkanja sredstev,” pojasnjuje. “Zdaj mali kriminalci ne gredo več v zapor. Najprej zato, ker ni več prostora, pa tudi zato, ker je veliko sodnikov ideološko izkrivljenih, zaradi česar menijo, da zaporna kazen ni primerna rešitev. To ustvarja prostor za preveč ohlapno pravosodno institucijo!”

Nedavni primeri napadov z noži tudi kažejo, da so migranti v teh napadih nadpovprečno zastopani.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine