10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Sirski migrant s sekiro napadel zaposlene v nemškem azilnem domu!

Ljudje, vključno z zaposlenimi v azilnem domu v nemškem mestu Guben, so poročali o poškodbah, potem ko se je migrant, oborožen s sekiro, odpravil na pohod. 

20-letni sirski migrant je postal nasilen po sporu z dvema drugima migrantoma. Lausitzer Rundschau pa poroča, da sta bila dva moška v azilnem domu po nasilnem incidentu poslana v bolnišnico.

Najprej se je nasilni 20-letnik zapletel v spor z 22-letnikom, katerega je poškodoval z nožem, nato pa se je sporekel še s 26-letnikom, katerega je ugriznil v ramo. Ko so zaposleni poskušali poseči v nasilje, so postali tarča 22-letnika, za katerega policija trdi, da je bil oborožen s sekiro.

Na srečo je zaposlenim uspelo zbežati v pisarno, vrata le-te pa so bila poškodovana ob napadu. 22-letnik je po navedbah Breitbarta pobegnil iz azilnega doma, a ga je policija kmalu po pobegu aretirala. Na prste je policija stopila tudi 20-letniku, ki naj bi domnevno pričel z nasiljem. Policija je v izjavi poudarila, da še vedno poteka preiskava incidenta.

Nasilje v azilnih domovih postaja stalnica
Nasilje v azilnih domovih je postala stalnicah v času po migrantski krizi leta 2015. Kot najbolj pogosti se pojavljajo masovni pretepi, ki se velikokrat znajdejo na videoposnetkih. Nasilje je včasih tudi smrtonosno, kot leta 2016, ko je Sirko umoril mož v azilni nastanitvi v Trierju, in to le tri tedne potem, ko se je par tja preselil. Do usodnega nasilja, usmerjenega na zaposlene v azilnem domu, je prišlo tudi na Švedskem. Leta 2016 je namreč migrant iz Somalije Youssaf Nuur usodno zabodel uslužbenko Alexandro Mezher. Nuur je bil pozneje istega leta spoznan za krivega, nato pa je bil poslan v psihiatrično oskrbo.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine