7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Pro Patria: Estonija se ne bi smela pridružiti dogovoru OZN

Danes je estonska stranka Pro Patria, ki je na evropski ravni članica Evropske ljudske stranke, izdala sporočilo, v katerem meni, da Estonija ne bi smela podpisati dogovora OZN o globalnih migracijah. Menijo namreč, da bi podpis takšnega dogovora lahko ogrozil suverenost držav pri izvajanju migrantske politike.

Predsednik stranke Helir Valdor Seeder je dejal, da obstaja realna možnost, da bi takšen podpisan dogovor na koncu postal del običajnega mednarodnega prava in bi kot takšen omejeval pravice posameznih držav, da same urejajo migracije. Estonija mora po njegovem obdržati polno in neokrnjeno suverenost, ko gre za vprašanje migracij iz tretjega sveta. Meni, da se ne smejo prenagliti in na vrat na nos vstopiti v dogovore, ki bi v bodočnosti lahko škodili državni suverenosti.

Tudi opozicijska konservativna ljudska stranka Estonije je danes izrazila svoje nestrinjanje z mednarodnim dogovorom, ki naj bi ga sprejeli čez mesec dni v Marakešu. Danes so sprožili peticijo, ki jo je v pol dneva podpisalo prek 1000 oseb. Njihov cilj je do konca meseca zbrati vsaj 10 tisoč podpisov in izvršiti pritisk na vlado, da opusti vsakršno misel na podpis dogovora v Marakešu. Podpredsednik stranke Martin Helme je dejal, da je marakeški dogovor zarota skovana za hrbti nacionalnih držav in katere cilj je omogočiti, da se države preplavi z migranti. »To je premišljen načrt za uničenje nacionalnih držav in uvedbo mutikulturalizma,« je dejal Helme.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine