24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Prijeli prevoznika in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški  policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 2. november v Čatežu ob Savi ustavili voznika avtomobila Seat alhambra. Med postopkom  so  ugotovili,  da  državljan Sirije z urejenim statusom v Švici prevaža  šest  državljanov  Turčije,  ki  so pred tem nezakonito prestopili državno  mejo.

Izsledili  in ustavili so še enega državljana Sirije, ki je državljanom Turčije nudil pomoč pri nezakonitem  prehodu. Državljanoma Sirije,  ki sta poskušala tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in ju pridržali.  S  kazensko  ovadbo  zaradi kaznivega dejanja prepovedano   prehajanje  meje  ali  ozemlja  države  ju  bodo  privedli  k preiskovalnemu  sodniku.  Policijski  postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trebnjega zsledili in prijeli dva državljana  Alžirije in državljana Libije, na  območju Velike Doline in Laz (PP Brežice) tri državljane  Albanije, dva državljana Iraka in državljana Sirije, na območju Podbočja in Mladja (PP  Krško) pa 15 državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine