6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Prevaranti in zmikavti prve vrste: V Stockholmu lažnivi arabski “otrok” med ropom hudo poškodoval 91-letnico

Sodišče je nelegalnega migranta po brutalnem napadu na 91-letnico obsodilo na zgolj 10 mesecev zapora. Ob aretaciji je nelegalni migrant Ahmed trdil, da prihaja iz Gaze in da je rojen leta 2002. Kljub spretnemu laganju je stockholmsko sodišče na podlagi rentgenskih posnetkov zobovja in stegnenice ugotovilo, da je bil storilec v času dejanja star vsaj 20 let.

Nelegalni arabski migrant je 10. avgusta v Stockholmu med sprehajanjem s sinom brutalno napadel in oropal 91-letnico, pri čemer je slednja dobila hude poškodbe glave. Zlato verižico ji je z vratu strgal s tako močjo, da je nič hudega sluteča starka silovito padla po tleh in pri tem dobila številne poškodbe. Sinu, ki je takoj po dogodku poskušal ujeti migranta, to ni uspelo. Kmalu po dogodku so nelegalnega migranta na podlagi posnetkov nadzorne kamere aretirali policisti, poroča portal Voice of Europe.

Izdajal se je za mlajšega, da bi ubežal višji kazni
Ob aretaciji je nelegalni migrant Ahmed trdil, da prihaja iz Gaze in da je rojen leta 2002. Ker pa ima laž kratke noge, se je kmalu izkazalo, da je lažnivi “otrok” leta 2015 ob prošnji za azil v Avstriji, kjer se je oblastem predstavil kot Hassan Rikfi, trdil, da je rojen 1. januarja 1998 in da prihaja iz Maroka, dve leti pozneje pa je danskim oblastem, ki se jim je predstavil kot Mostafa Lobya, lagal, da je rojen 3. marca 2002 in da beži iz Sirije. Kljub spretnemu laganju je stockholmsko sodišče na podlagi rentgenskih posnetkov zobovja in stegnenice ugotovilo, da je bil storilec v času dejanja star vsaj 20 let.

Ne glede na težo kaznivega dejanja je bilo sodišče prizanesljivo in je Ahmeda obsodilo na zgolj 10 mesecev zaporne kazni, po preteku katere bo izgnan nazaj v Maroko, že po petih letih pa se bo lahko spet vrnil na Švedsko, še piše v sodbi.

J. Ž./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine