4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pretresljiva smrt: Ker si je drznila zavrniti spolni odnos z migrantom, jo je ta kar 15-krat zabodel s kuhinjskim nožem!

Iz Velike Britanije prihajajo pretresljive novice glede “kulturne obogatitve”, ki jo s svojo prisotnostjo prinašajo migranti v Evropo. Sudanski migrant, ki je v Veliko Britanijo prispel pred štirimi leti, se je namreč znašel za rešetkami zaradi brutalnega umora 21-letne ženske, ker si je ta pač drznila zavrniti spolni odnos z njim. 

Britansko sodišče je v četrtek 29-letnega Alija Kararja obsodilo na dosmrtno ječo, ko je priznal krivdo za umor 21-letne Jodi Miller iz Leedsa v mesecu februarju, kar je storil samo zato, ker je ta zavrnila spolni odnos z njim. Po poročanju britanskega Mitroja je Sudanec Jodi zabodel kar 15-krat s kuhinjskim nožem, nož pa se je zaradi silovitega zabadanja razletel na tri dele.

Označil jo je za prostitutko
Obstajajo predvidevanja, da je bil pobesneli morilec v času umora na nedovoljenih poživilih. “Bil je tako razburjen in frustriran zaradi zavrnitve, da se je odločil, da žensko nauči lekcije, torej se sooči z njo in jo ubije,” je na sodišču v Leedsu povedal tožilec Jason Pitter. Med brutalnim zabadanjem se je migrant ustavil le za trenutek, in sicer takrat, ko se jo je odločil brcniti in jo označiti za prostitutko.

Grozljivemu umoru, ki se je zgodil na domu prijatelja žrtve, sta po poročanju portala Voice of Europe prisostvovali dve osebi. Obe sta bili v isti sobi ravno v času, ko se je končalo življenje 21-letne Jodi. 15-letni fant je poskušal ustaviti morilca, ampak mu je ta začel groziti, prav tako pa tudi drugi osebi, ki se je znašla v prostoru. Sodišče je morilca obsodilo na dosmrtno ječo. Ta bo tako moral ne glede na vse vsaj 25 let odsedeti v ječi.

V Veliko Britanijo prispel kot prosilec za azil
29-letni morilec je v Veliko Britanijo prispel leta 2015 kot prosilec za azil. Sprva je živel v Newcastlu, nato pa se je preselil v Leeds, v kraj, kjer je pokončal 21-letno Jodi. Po besedah predsedujočega sodnika je bil umor izveden v eksplozivnem besu, ker žrtev z njim ni želela imeti spolnega odnosa. Tožilci pa so način, kako je bila Jodi umorjena, opisali kot “izjemno divjega”.

Usodni napad je po besedah sodnika Rodneyja Jamesona trajal tri minute. “Njena smrt ni bila nenadna in zavedala se je, da umira. Njeno trpljenje zaradi terorja, ki ga je doživljala, si je mogoče le predstavljati.” Branilec 29-letnega migranta je v njegov zagovor povedal, da je do umora prišlo zaradi kombinacije drog in alkohola, del krivde pa je zvalil tudi na slabo družbo, ki ga je obkrožala. Višja inšpektorica Victoria Glover je v zvezi z umorom povedala, da je zadovoljna z obsodbo zaradi umora ranljive žrtve. “Njeno edino provokacijo je predstavljala zavrnitev spolnega odnosa in zaradi tega je bila podvržena divji stopnji nasilja, ki je imelo za posledico smrt. Več kot očitno je, da je 29-letni Karar ekstremno nevaren človek in le upamo lahko, da bo njegova obsodba vsaj nekoliko predstavljala uteho bližnjim umorjene,” je še povedala.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine