0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Požigi avtomobilov, napadi na policiste, izgredi v Franciji se širijo

Mesto Nantes v Franciji so zajeli nasilni izgredi, po tem, ko je policija ustrelila 22-letnega kriminalca, ki je bežal pred policijo. V mestu gori, vandali zažigajo avtomobile, napadajo policiste in zahtevajo “pravico”. Medtem se izgredi širijo tudi v druga mesta.

Potem ko je v torek v prometni nesreči v begu pred policijo umrl 22-letni Aboubakar Fofana, so se izgredi iz Nantesa razširili tudi v Garges-les-Gonesse, kjer se je Fofana rodil.

Tolpe izgrednikov so zažigale avtomobile in kontejnerje za smeti, prav tako pa so napadali policiste, ki so poskušali vzpostaviti red. Povod za izgrede naj bi bila po poročanju Voice of Europe smrt Fofane, a je vsem jasno, da prebivalci v francoskih predmestjih, ki so polna migrantov iz Afrike, samo iščejo primeren izgovor za požiganje, krajo ter izgrede.

Prebivalci so prepuščeni na milost in nemilost tolp izgrednikov. Tako je videti, da morajo ljudje sami gasiti požare, ki jih povzročijo izgredniki.

Policiste, ki so jih poslali, da zaščitijo policijsko postajo v mestu, so obmetavali s steklenicami in malto. Nekaj ur pozneje so s projektili napadli policijski avtomobil. Ko so policisti zapustili avtomobil, so nanje vrgli molotovke. Na srečo so te eksplodirale ob nogah policistov, tako da nihče ni bil poškodovan.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine