10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Policisti so imeli polne roke dela z migranti: Prijeli so jih cel kup

Policisti Policijske postaje Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje nekaj po 10. uri v kraju Dol ustavili dva osebna avtomobila hrvaških registrskih oznak.

Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Romunije v avtomobilu znamke Kia prevaža šest državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 22-letnemu osumljencu in 21-letnemu državljanu Romunije, ki je prav tako sodeloval pri storitvi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so tudi avtomobila znamk Kia in Opel.

Poskus izmika mejni kontroli

Popoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Na podvozju priklopnika so odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini krajev Gornje Vrhpolje, Oštrc, Sinji vrh, Kot ob Kolpi, Vukovci, Učakovci in Črnomelj izsledili in prijeli 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s šestimi državljani Maroka, štirimi državljani Irana, tremi državljani Sirije, tremi državljani Alžirije in dvema državljanoma Iraka še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine