8.2 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Otrokom migrantov so dali barvice in papir: rišejo obglavljene katoličane poleg cerkve!

Med risbami tako vidimo tisto, ki jo je narisala devetletnica iz Iraka, ki se trenutno nahaja v zavetišču v Beogradu. Na risbi vidimo obešene in obglavljene ljudi.

Ekipa ljudi se je zbrala v projektu z naslovom Včeraj-danes-jutri (YTT), katerega središče je v Parizu. Izvedli so raziskovalni in izobraževalni projekt, v katerem so delali z več tisoč begunci oziroma migranti v več kot trideset zavetiščih po vsej Evropi in Severni Ameriki.

Od leta 2016, piše spletni portal Balkan Insight, saj se je projekt začel pod okriljem modernega umetnika in aktivista Bryana McCormacka. Raziskovalna skupina je sodelovala z na tisoče ljudi, člani več kot 50 narodnosti, v tridesetih taboriščih in zavetiščih. Ljudje, s katerimi je sodelovala ekipa, so bili stari med 3 in 70 let.

Vsak begunec/migrant je prejel tri liste papirja in barvice. Povabili so jih, da narišejo tri risbe: eno iz njihovega preteklega življenja (včeraj), eno iz sedanjosti (danes) in eno na temo prihodnjega življenje, kakšnega pričakujejo (jutri), je pojasnil član balkanske Insight ekipe YTT.

Rezultati tega projekta so močni in zastrašujoči. Dajo nam sliko sveta, pred očmi beguncev/migrantov, zlasti pretresljivih risb otrok, ki so namesto cvetja, smeha in idile narisali grozote, ki so jih utrpeli v svojih matičnih državah ali na poti v iskanju boljšega življenja.

Med risbami, lahko vidite tudi tisto, ki jo je narisala devetletnica iz Iraka, ki trenutno živi v zavetišču v Beogradu. Na risbi lahko vidimo obešene in obglavljene kristjane v bližini cerkve.

Oglejte si nekaj risb, ki jih objavil Balkan Insight v sodelovanju s projektno skupino YTT.

Zadnje novice

Sorodne vsebine