4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Novomeški policisti so ujeli 75 ilegalnih migrantov

V zadnjih dnevih so policisti PU Novo mesto obravnavali 75 ilegalnih migrantov.

V noči na soboto so metliški policisti pri Krmačini prijeli enajst ilegalcev, ki so malo pred tem nezakonito prešli slovensko mejo. Deset Afganistancev in enega Iranca je do meje pripeljal 22-letni voznik iz Velike Kladuše. Slovenski policisti so o vozniku obvestili hrvaške kolege, ki so prevoznika prijeli.

V soboto zjutraj pa so pri Semiču policisti ustavili osebni avto BMW italijanskih registrskih tablic, v katerem sta bila dva Pakistanca z urejenim statusom v Italiji. Nista pa bila v vozilu sama, saj sta prevažala sedem ilegalnih migrantov, in sicer pet na zadnjem sedežu in še dva v prtljažniku. Prevoznika sta ilegalcem, gre za tri Pakistance, tri Indijce in enega državljana Mjanmara, pomagala pri nezakonitem prestopu meje, nato pa sta jih poskušala prepeljati v Italijo. Postopki z ilegalci še potekajo, prevoznika sta v priporu, avto pa je zasežen.

Ob naštetih pa so policisti obravnavali še 57 ilegalcev, ki so prestopili mejo pri Zapudjah, Miklarjah, Vukovcih, Doblički Gori, Adlešičih, Miličih, Metliki in Mavrlenu. Največ, sedemindvajset, ilegalcev je iz Pakistana, ducat je bilo Iračanov, devet Alžircev, pet Indijcev, dva Maročana, en ilegalec je iz Afganistana in eden iz Kitajske.    

Zadnje novice

Sorodne vsebine