7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Nevarno: Ilegalni migranti sredi belega dne hoteli na silo ustaviti dostavni kombi

V reki se je zgodil nevaren incident, poroča hrvaški speltni portal Riječanin. Profesionalni voznik D.N. je povedal, da so ga sredi prometne ceste Viškovo-Klana poskušali zaustaviti ilegalni migranti. 

 Voznik je takole opisal svojo izkušnjo: 

“Ponedeljek je bil običajen delovni dan, dokler se nisem odpravil s kombijem v dostavo proti Klani. Okoli 14.30 sem na ravnini med Viškovim in Klanami zagledal tri moške. Ko sem se jim malo približal, je eden od njih zakorakal na cesto in se ustavil prav na sredi voznega pasu, po katerem sem peljal, z očitnim nameno, da bi ustavil moje vozilo. To je bila zastrašujoča izkušnja, ker se je človek obrnil naravnost proti meni in gledal vame, istočasno pa je drugi moški začel teči proti kombiju in mahal z rokami in nekaj nerazumljivega kričati v svojem jeziku, ki ga ne razumem,” je povedal voznik iz Reke. 

“Vožnjo sem upočasnik, vendar sem isti trenutek dojel, po njihovem obnašanju in izgledu, da gre za migrante, in nisem hotel ustaviti, saj nisem vedel, s kakšnim namenom so me hoteli ustaviti. Nekako sem prišel mimo njih in in pospešil vožnjo proti cilju. Kateri normalen človek bi ustavil trem moškim sredi gozda?! Bil sem v vozilu in ti trije se mi niso zdeli miroljubni. V vzvratnem ogledalu sem potem videl, da so šli nazaj v gozd. Vse to sem povedal, da bi opozoril še druge voznike, da lahko pričakujejo vse sorte tudi na cestah in gozdovih,” je povedal šokiani voznik iz Reke.

Zadnje novice

Sorodne vsebine