13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Nemci pretreseni: Na Bavarskem nasilni migranti poškodovali 5 nemških policistov

Nasilje migrantov v Nemčiji se stopnjuje. V nedavnem spopadu z nasilnimi prosilci za azil je bilo namreč na Bavarskem ranjenih kar pet policistov. Statistični podatki tudi sicer vedno nazorneje kažejo na to, da kriminalna dejanja migrantov postajajo vse večji problem sodobne nemške družbe.

V petek zvečer je bila nemška policija zaradi poročil o izgredih tamkajšnjih prosilcev za azil napotena v begunski center, ki se nahaja v majhni bavarski vasici Stephansposching. Po poročanju spletnega portala Voice of Europe so se policisti, ko so prišli na prizorišče, soočili s skupino približno 40 nasilnih migrantov.

Nasilni migranti so se policistov lotili celo s kolesi
Migranti so že takoj po prihodu policistov na prizorišče te začeli nadlegovati in jim pljuvati v obraz, nasilje pa se je v nadaljevanju le še stopnjevalo. Ko so policisti želeli pridržati vodjo migrantske skupine, so namreč prosilci za azil fizično napadli častnike, pri čemer so se jih lotili celo s kolesi. Red v migrantskem centru je policija uspela vzpostaviti šele potem, ko so na prizorišče prišle številčne okrepitve. Skupno je posredovalo 20 patruljnih avtomobilov in 50 policistov.

5 ranjenih policistov in le 6 aretiranih migrantov
V nasilnem izgredu v Stephansposchingu je bilo ranjenih pet policistov, ki so utrpeli različne poškodbe, med drugim ureznine ter poškodbe oči in reber. Štirje izmed njih so bili sprejeti v bolnišnico. V akciji je policija ne glede na vse aretirala le 6 oseb. Vodji migrantske skupine je zaradi vsesplošnega kaosa sprva celo uspelo pobegniti, a so ga pozneje izsledili s helikopterjem, po čemer se je predal policiji. 

Nasilje migrantov v Nemčiji se stopnjuje
Omenjeni primer je le eden izmed mnogih, ki jasno nakazujejo na to, da integracija številnih migrantov ni in ne bo mogoča. To potrjuje tudi nedavno objavljeno poročilo nemške policije, iz katerega je razvidno, da se številno kaznivih dejanj, ki jih v Nemčiji zagrešijo migranti, v zadnjih letih drastično povečuje. V letu 2018 so bili tako migranti v Nemčiji odgovorni kar za 102 tisoč od skupno enega milijona kaznivih dejanj, ki so zabeležena v kazenski evidenci. Število zločinov, ki so jih migranti in prosilci za azil zagrešili proti Nemcem, se je tako lani v primerjavi z letom pred tem povečalo za kar 7 odstotkov.

M. D./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine