7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Na Obali ujeli tri prevoznike in 27 ilegalcev

Policisti na Obali so prek vikenda obravnavali 27 ilegalnih migrantov in tri tujce, ki so ilegalcem pomagali pri nezakonitem prehodu meje. Petindvajset ilegalcev so prestregli na območju Ilirske Bistrice, po enega pa pri Sežani oziroma Kopru.

V nedeljo ob pol enajstih zvečer so v Obrovu policisti ustavili passata srbske registracije, ki ga je vozil 28-letni srbski državljan, sopotnik pa je bil 32-letnik iz Bosne. Prevoznika sta v avtu prevažala tri ilegalne migrante, in sicer dva Pakistanca in enega državljana Bangladeša. Proti vozniku in sovozniku sledi kazenske ovadba, tri ilegalce pa bodo vrnili na Hrvaško.

Policisti so zaradi pomoči pri nezakonitem prehodu meje obravnavali tudi 20-letnega Albanca, ki je v nedeljo okoli osme zvečer je pripeljal na mejni prehod Sočerga, dovoljenje za vstop v države EU mu je preteklo. Avto se je vrnil na Hrvaško in se nato okoli polnoči vrnil, tokrat je bil v vozilu le voznik. Nekaj pred polnočjo pa so albanskega voznika opazili pri vasi Lukini, ko je nekoga sprejel v vozilo. Policijska patrulja je avto hitro ustavila in ugotovila, da je voznik pobral 30-letnega Albanca, ki ima prepovedan vstop v schengensko območje in je mimo prehoda prekoračil mejo, potem ko so ga zjutraj na mejnem prehodu že zavrnili. Postopek proti obema Albancema še traja.

Sicer pa je največ ilegalcev, ki so jih obravnavali policisti na Obali prek vikenda, iz Pakistana, in sicer devet, šest jih je iz Alžirije, štirje iz Afganistana, trije iz Maroka in po eden iz Eritreje, Albanije, Libije, Kosova in Bangladeša.

Zadnje novice

Sorodne vsebine