13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Na Dolenjskem ujeli 57 ilegalnih migrantov

Policisti so v zadnjih dneh prijeli 57 tujcev, za katere se je v postopkih izkazalo, da so državno mejo prestopili ilegalno. Še sedem je poskusilo mejo prestopiti na mejnih prehodih s skrivanjem pod tovornjaki in vlakom.

V petek zjutraj so pri Semiču prijeli pet državljanov Alžirije. V Rožnem dolu so v nedeljo zjutraj prijeli pet državljanov Indije, tri državljane Pakistana in državljana Bangladeša. Dopoldne istega dne so prijeli pet državljanov Eritreje in državljana Sudana v Dolenji vasi pri Črnomlju.
Posamezne tujce, zalotene pri ilegalnem prečkanju državne meje (oziroma se je v postopku izkazalo, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov), so policisti prijeli še v  naseljih oziroma bližini naselij: cesta proti Koprivniku (območje PP Kočevje), Regrča vas, Slovenska vas, Gaber, Žvirče, Črmošnjice, Potok, Trebnje, Mostec, Podlog, Metlika, Pristava pri Leskovcu in Križevska vas.

V soboto popoldne do na tovornem vozilu na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje v tovornem prostoru tovornjaka, ki je pripeljal na vstop v državo, odkrili tri državljane Afganistana. V soboto zjutraj so pri mejni kontroli tovornega vozila na Obrežju policisti pod prikolico odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se tako želela izmakniti mejni kontroli. Na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet so v soboto popoldne pod lokomotivo, ki je pripeljala iz Hrvaške, odkrili dva državljana Alžirije, ki sta se tam skrila, da bi prišla v Slovenijo mimo mejne kontrole.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine