16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Na bistriškem včeraj prijeli 27 ilegalnih migrantov, med njimi je bilo osem otrok. Vrnili jih bodo na Hrvaško.

Na območju PU Koper so policisti od torka, 18. 6. 2019 od 6.00 ure, do danes, 19. 6. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Vse so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Nobena ni zaprosila za mednarodno zaščito in bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo 2 državljana Kosova in 1 državljana Turčije zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Ob 17.33 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Rover, italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Kosova, v njem so bili trije državljani Turčije. V bližini so opazili še eno vozilo, srebrn Mercedes caravan, italijanskih registrskih tablic. Patrulja je peljala za njim proti Podgradu, ustavili so ga v Materiji ob 17.50. Zatem pa so sopotniki in voznik zbežali iz vozila. Policisti so prijeli voznika in enega od potnikov, oba državljana Kosova, dva potnika pa sta pobegnila. Oba državljana Kosova (voznika, stara 47 in 54 let) sta pridržana zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države (po 157/2 ZKP), ostali bodo vrnjeni na Hrvaško.

Ob 22.48 so policisti na Bazoviški v Ilirski Bistrici prijeli 22 državljanov Iraka, Sirije in Jemna, od tega 8 otrok. Pri kontroli kombija, turških registrskih številk, je bila ugotovljena identiteta voznika, državljana Turčije, pri pregledu vozila pa, da so zadnja vrata in stranska vrata tovornega prostora  aplombirana, iz notranjosti pa se je slišal otroški jok. Zaradi suma, da se v tovornem vozilu nahajajo ilegalni prebežniki, je bila plomba na zadnjih vratih odstranjena. V tovornem delu je bilo 22 tujcev, odtega 8 otrok, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji. 59-letni državljan Turčije je bil pridržan po 157/2 ZKP. Tujci bodo vrnjeni na Hrvaško po opravljenih vseh postopkih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine