6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Migranti na območju Ormoža plezali čez ograjo na meji in se pri tem sprli

V zadnjih 24ih urah so policisti PP Ormož obravnavali tri primere nedovoljenih prehodov državne meje z Republiko Hrvaško.

Prvo  skupino  4  državljanov  Iraka  (2 moška in 2 otroka) so včeraj okoli 11.30  prijeli  izven  naselja  Središče ob Dravi. Vsi štirje so preplezali začasne  tehnične ovire (ZTO) iz smeri hrvaškega naselja Parag. Z njimi je bila še ženska  z  otrokom (gre za družino), ki pa sta sama odšla v smeri naselja  Središče  ob  Dravi,  saj so se med plezanjem preko ZTO sprli. Vsi štirje  so  imeli pri sebi izkaznice prosilcev za mednarodno zaščito izdane na Hrvaškem. Kljub iskanju policisti opisanih žensk niso izsledili.

Popoldan  so  v bližini naselja Loperšice prijeli 3 državljane Irana, ki so jih  sicer  prijeli  že  19.  7.  2019  in  jih 20. 7. 2019 vrnili hrvaškim policistom, ter 1 mladoletnega državljana Afganistana. Vsi štirje so v našo državo  nedovoljeno  vstopili  tako,  da so izven naselja Središče ob Dravi preplezali ZTO.

Danes zgodaj zjutraj pa so na vlaku, ki je iz Središča ob Dravi pripeljal v Ormož,  prijeli  6  državljanov  Iraka,  ki  so nedovoljeno vstopili v našo državo. Med njimi sta bili tudi ženska in otrok, ki so ju iskali v povezavi z v drugem odstavku  opisano skupino Iračanov (družina).

Po  končanih  postopkih  bodo  vseh  14  tujcev predali hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine