9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Migrant v Italiji grozil, da bo zažgal hišo svojih gostiteljev, ker mu država ne da socialne podpore

Migrant v Italiji je grozil, da bo zažgal hišo svojega gostitelja, ker ni prejel socialne podpore za katero je mislil, da mu pripada. Policija ga je aretirala.

19-letni migrant iz Etiopije je potem, ko je ugotovil, da mu ne pripada izplačilo 250 evrov socialne podpore grozil, da bo zažgal hišo svojih gostiteljev. Omenjeni migrant, ki je bil nastanjen v Raddusi na Siciliji je po poročanju Voice of Europe presegel število dni za katere mu je bilo dovoljeno bivati v državi.

Oblasti so ga zato obvestile, da se mora izseliti. Ob tem je Etiopijec začel groziti, da če ne bo dobil 250 evrov socialne podpore, bo zažgal hišo. Nato je skušal pobegniti policiji, ki pa ga je izsledila v mestu in aretirala.

Afriški migrant Mohamed Konare, ki je v Italiji že dve desetletji, pa je opozoril, da mora Italija, če se želi izogniti državljanski vojni med Afričani in Italijani zapreti svoje meje. Mladi Afričani ne govorijo italijansko in ne poznajo zahodne kulture. Če država ne ukrepa, se bodo Italijani v prihodnosti primorani soočiti z “na tisoče in sto tisoče lačnih Afričanov”.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine