13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

London pošilja migrante nazaj: Pariz se ne “zabava”

Piše: kulturnimarksizem.si

London se je odločil, da bo zajezil invazijo migrantov: Združeno kraljestvo grozi, da bo čolne z migranti poslalo nazaj v Francijo. Odobrila je načrte za vračanje čolnov z nezakonitimi priseljenci na svoji obali, s čimer se je poglobil spor s Francijo o tem, kako se spopasti s pritokom nezakonitih migrantov, ki poskušajo z majhnimi čolni prečkati Rokavski preliv.

Na stotine malih čolnov je letos poskušalo prepluti iz Francije v Veliko Britanijo na eni od najbolj prometnih ladijskih poti na svetu. Britanska obalna straža se usposablja za odstranjevanje teh plovil iz britanskih voda, vendar bo to novo taktiko uporabila le, če bo to varno, je v četrtek povedal britanski vladni uradnik, ki ni želel biti imenovan. Michael Ellis, vršilec dolžnosti britanskega generalnega državnega tožilca, bo pripravil pravno podlago za uporabo nove strategije, je dejal uradnik.

Notranja ministrica Priti Patel je francoskemu notranjemu ministru Geraldu Darmaninu povedala, da je njena “glavna prednostna naloga” ustaviti ljudi, ki prihajajo iz Francije z majhnimi čolni.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine