0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Kdo so grobarji evropskih narodov

Namesto logične misli – politična korektnost. Namesto junaštva – privajanje. Žalostni čas, ki ne dopušča niti mišljenja, niti junaštva! Naš čas. Pečat so mu vtisnili voditelji jedrne Evrope in izrojena levica. In življenje ni več studenec veselja, kajti »kjer pije tudi sodrga, so vsi vodnjaki zastrupljeni« (Nietzsche).

Poglejmo. V neki lepi gorenjski hiši, v pravljičnem starem jedru Kranja, je Prešeren tako ubesedil neko doživetje: »Zvedrila se je noč, zija nasproti / življenja gnus, nadlog in stisk ne malo / globoko brezno brez vse rešne poti.«

Na trgu pred Prešernovo hišo, boste redko slišali slovenščino – albanščina, kitajščina in arabščina nas obdaja. Župan Kranja Matjaž Rakovec pa je šele v teh dneh (Dnevnik, 17. 9. 2020) nekoliko opustil politično korektnost in priznal, da priseljenci postajajo neznosno breme za občinsko blagajno, ker je »politika do priseljevanja tujcev pri nas najbolj ohlapna v celotni EU«. Zraven pa so še drugi neželeni pojavi (»nadlog in stisk ne malo«). Svetniki z desne in leve so uglašeni – stanje je alarmantno (»globoko brezno brez vse rešne poti«). Svetnik Branko Grims je opozoril: »Samo v dveh letih je bilo na območju UE Kranj podeljenih blizu pet tisoč dovoljenj za stalno in začasno bivanje … Po preteku roka za združitev pripelje v Slovenijo vso družino, sam pa odide na začasno delo v Avstrijo ali Nemčijo. Družina pa izkorišča vse socialne pravice, kar plačujemo slovenski davkoplačevalci … kakovost življenja pa je nižja, kot bi bila, če pri legalnih migracijah tujcev, ki prihajajo iz držav, ki niso članice EU, ne bi prihajalo do očitnih masovnih zlorab«.

Več https://www.facebook.com/notes/anej-sam/kdo-so-grobarji-evropskih-narodov-poglejmo/1550569045122757/

Zadnje novice

Sorodne vsebine