5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Imigranti divjali po Duisburgu

Skupina več kot 50 moških z migrantskim ozadjem se je, oborožena z mačetami, kiji in železnimi palicami, odpravila na divji pohod po centru nemškega mesta Duisburg na zahodu Nemčije, za katerega se zdi, da je nastal zaradi medetničnega spora. 

Okrog 100 policistov je bilo pozvanih k intervenciji zaradi nasilja, do katerega naj bi po navedbah nemškega Die Welt prišlo na podlagi medetničnega konflikta med turško, libanonsko in kurdsko skupnostjo. 

Po navedbah policije se je na vsaki strani zbralo 20 do 30 moških, medtem ko nekateri drugi viri trdijo, da naj bi se zbralo kar 80 posameznikov. Ko je policija prispela na mesto spopada, so jo pričeli zmerjati in vanjo metati različne stvari, zato so bili policisti primorani uporabiti solzivec za razpršitev vročekrvne množice. “Obstajajo tri nasprotne skupine in najverjetneje gre za konflikt med Turki, Libanonci in Kurdi,” je dejal policist po navedbah Breitbarta in dodal, da se za večino predvideva, da pripadajo libanonski skupnosti.

Aretiranih je bilo 50 ljudi
Policisti so na prizorišču aretirali 50 ljudi, od tega so jih 20 priprli, da bi tem preprečili nadaljnje nasilje, navaja policija. Med aretiranimi so bili ljudje različnih nacionalnosti, tako turški kot tudi libanonski in nemški državljani. Župan Sören Link je glede množičnega razgrajanja povedal, da je to povsem nezdružljivo z razumevanjem demokracije v državi. “Vsi želimo živeti v mirni, odprti in demokratični družbi,” je še povedal.

Ta primer masovnega razgrajena še zdaleč ni edini, ki je bil v Nemčiji ujet v objektiv kamere. Lansko leto je bil namreč posnet spor med migranti in lokalnim prebivalstvom v mestu Peine v Spodnji Saški. Medetnično nasilje, ki je posledica množičnih migracij, je tudi v Nemčiji postalo velik problem, zlasti med člani turške  in kurdske skupnosti.

Video https://www.youtube.com/watch?v=jySqj4QP9A8

N. Ž./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine