12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ilegalcev kot toče, na Obali so jih ujeli 89

V zadnjih dneh so policisti na Obali ujeli 89 ilegalnih migrantov, trideset jih je zaprosilo za azil.

Največ, 49, nezakonitih migrantov so ujeli na območju Ilirske Bistrice, sedemindvajset pri Kozini, enega v Piranu, ostale pa na območju Kopra. Obravnavajo pa tudi dva Albanca, ki sta prevažala ilegalce. Albanca, ki imata sicer urejen status v EU, sta v petek zvečer v avtomobilu prevažala pet migrantov iz Egipta. Policisti so vozilo ustavili v Finidi, prevoznikoma odvzeli prostrost, Egipčani pa so zaprosili za azil.

Policisti obravnavajo tudi kaznivo dejanje, ki sta ga zagrešila alžirska migranta, stara 28 in 25 let. V soboto okoli tretje popoldne sta v Kubedu ukradla osebni avto in se odpeljala proti Italiji. Kljub zaseledovanju policistov, sta uspela priti do Trsta, kjer so ju končno zaustavili. V avtu so našli tudi nahrbtnik, ki sta ga migranta ukradla nekemu drugemu občanu Kubeda. Italijani so predali Alžirca Koprskim policistom, preiskava proti njima pa še poteka.

Sicer pa največ ujetih ilegalcev izhaja iz Afganistana (53), petnajst je Irancev, pet Egipčanov, 4 Albanci, trije Maročani, po dva prihajata iz Alžirije, Eritreje in Pakistana, po en pa iz Bosne, Iraka in Kosova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine