17.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Grozljivo! V dunajskem bordelu odkrili tri zaklane ženske – morilec je migrant iz Afganistana, ki so ga ob aretaciji morali onesposobiti s paralizatorjem

Piše: Peter Truden

V enem od bordelov na Dunaju je policija včeraj odkrila tri ubite ženske in pridržala 27-letnega osumljenca, ki so ga našli v bližnjem parku, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA dejal tiskovni predstavnik policije Philipp Hasslinger. Dunaj je sicer v zadnjem dnevu pretresel še en femicid, ko je moški domnevno ubil svojo ženo in hčer.

Storilec naj bi ženske napadel z nožem, pri čemer pa je tudi sam utrpel lažje poškodbe. Reševalce so sicer poklicali na pomoč v bordel, a ženskam niso več mogli pomagati. V času napada je bila v lokalu še ena zaposlena, ki se je zaklenila v eno od sob, a je vse slišala. Policija jo je kot pričo že zaslišala. Zaslišanje osumljenega moškega, prosilca za azil iz Afganistana, še poteka, so pojasnili pri policiji.

Moški se je že pri aretaciji vedel agresivno, zato so ga sprva onesposobili z električnim paralizatorjem, nato pa pridržali. Zaradi poškodb, ki si jih je po oceni policije povzročil sam, so ga tudi oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Dopoldne so ga prepeljali v pripor in na zaslišanje. Zaenkrat motiv še ni znan.

Ob vstopu v lokal Asia Studio so policisti in reševalci odkrili zelo nasilen prizor. Ubite ženske so namreč utrpele veliko globokih ran, tako jim je bilo že ob prihodu jasno, da jim najverjetneje ni pomoči. Trupla so našli v različnih sobah. Zaenkrat še niso uspeli potrditi identitete ubitih žensk, niti niso našli njihovih dokumentov.

Avstrijsko prestolnico pa je v zadnjem dnevu pretresel še en femicid. Policija je namreč v petek našla nasilno ubito 51-letno mater in 13-letno hčer. Kot glavnega osumljenca pa trenutno obravnavajo očeta, ki je po odkritju trupel izginil.

Zaradi zadnjih primerov nasilja je predstavnica opozicijskih avstrijskih socialdemokratov (SPÖ) Eva-Maria Holzleitner pozvala vlado h kriznem zasedanju in akcijskem načrtu za boj proti nasilju. Vsaka tretja ženska v Avstriji je namreč žrtev nasilja, še poroča APA.  Predstavnik svobodnjakov FPÖ Dominik Nepp pa je opozoril pred porastom nasilja na Dunaju in pozval k učinkoviti politiki deportacij.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine