26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Grozljivo! Ilegalni migrant se je vtihotapil v bolnišnico in spolno nadlegoval 80-letnico

V Franciji so migranta, ki se je lansko leto vtihotapil v bolnišnico, kjer je spolno nadlegoval bolne starke, obsodili samo na 1 leto zaporne kazni, ki pa je niso izvršili, saj so se oblasti odločile za njegov izgon iz države.

 

Ilegalni migrant se je ponoči vtihotapil v bolnišnične sobe v Clermont-Ferrandski univerzitetni bolnišnici, kjer je spolno napadal starejše gospe. “Čutila sem roko na mojem gležnju, potem na stegnu in zadnjici /…/ poskusil se je dotakniti mojih prsi, upirala sem se in je odšel,” je povedala 80-letna pacientka.

Preberite še: Avstrija napovedala zaprtje južne meje, Slovenija de facto postaja migrantski žep!

“Odprla sem oči in videla tega moža, ki drži moj telefon,” je po poročanju Voice of Europe povedala bolnica z rakom. “Bila sem prestrašena, hitro sem sprožila alarm, da je v sobo prišlo zdravstveno osebje.” Varnostniki so ga prijeli potem, ko je bilo ugotovljeno, da je vstopil v vsaj tri sobe pacientk.
Že leta 2016 je migranta spolne zlorabe obtožila mlajša ženska, a se oblasti niso zganile. “Res, sprašujem se, kako nevaren bi ta mož lahko bil,” je med sojenjem povedal mestni tožilec. Migrantov branilec je po drugi strani vztrajal, da 29-letnik potrebuje pomoč ter da bi mu morali zaradi tega dovoliti, da ostane v državi. Sodišče je migranta obsodilo na leto dni zaporne kazni z odlogom izvršitve ter ga izgnalo iz države, skupaj z 10-letno prepovedjo vstopa na francosko ozemlje.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine