12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Finec prevažal turške ilegalce

Policisti  PP  Brežice  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Čateža  ob  Savi  ustavili  osebni  avtomobil  Kia  ceed,  finskih registrskih  oznak. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni moški iz Finske v  vozilu  prevaža  štiri  državljane  Turčije,  ki  so pred tem nezakonito prestopili  državno  mejo.

Fincu so odvzeli prostost in ga pridržali, zasegli so mu tudi avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku.  Policijski  postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje  je 5. 12. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  srbskih  registrskih  oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega vozila odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in  nezakonito  vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu turških registrskih oznak  so  odkrili  še  dva državljana Afganistana in na podvozju tovornega vozila  srbskih  registrskih  oznak  državljana  Maroka.  Tujce,  ki  so se poskušali  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  PMP  Dobova  so  med  kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo  pripeljal iz Madžarske, na podestu enega izmed vagonov našli dva državljana  Pakistana,  ki  sta  se  poskušala  izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so ju predali hrvaškim policistom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Prilip  izsledili  in  prijeli osem državljanov Egipta, na območju Črnomlja  pa tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine