13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Britanska policija aretirala 44 pripadnikov tolpe po 17 letih posiljevanja

Britanska policija je aretirala 44 pripadnikov tolpe in to po kar 17 letih posiljevanja in pedofilije. Po vsej verjetnosti je trajalo tako dolgo, ker so se bali obtožb o islamofobiji, žrtve spolnega nasilja pa so bile stare med 12 in 16 let.

Britanska policija je na območju Zahodnega Yorkshira v zadnjih tednih aretirala 41 moških in 3 ženske, stare med 39 in 81 let, ki so obtoženi dolgoletnih spolnih zločinov nad mladoletniki. Do tega je po poročanju portala Jihad Watch prišlo po obtožbah s strani štirih žensk, ki so bile po svojih trditvah posiljene v otroštvu med letoma 1995 in 2002 na območjih Dewsburya in Batlesa, ko so bile stare med 12 in 16 let. Vseh 44 osumljencev je bilo sicer po zaslišanju za čas preiskave izpuščenih, šlo pa naj bi za muslimane.

Eden izmed posiljevalcev žrtvi citiral Koran
Ena izmed žrtev je ob tem povedala, da je posiljevalec ob svojem dejanju citiral Koran, in sicer ji je dejal, da je dovoljeno vzeti neverujoče ženske za spolno uporabo, kar nakazuje na to, da je po prepričanju posiljevalca posilstvo v islamu upravičeno.

Policija dolga leta ni ukrepala, ker so se bali obtožb o islamofobiji
Po vsej verjetnosti je policiji vzelo toliko časa za ukrepanje, ker so se bali obtožb o islamofobiji, prav tako mediji skrivajo identiteto osumljencev.

J. Ž./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine