21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

V občini Piran razpis za hiše za mlade družine

Piše: C. R., STA

Strokovne službe Občine Piran so pripravile razpisno dokumentacijo, ki predstavlja podlago za objavo javnega razpisa za pridobivanje stavbne pravice na nekaterih zemljiščih v lasti občine v vasi Padna. Pri tem bi imele prednost mlade družine, so danes sporočili iz občine.

Kot so navedli, je občina lastnica številnih propadajočih nepremičnin v vasi Padna. Mlade družine bi se glede na pripravljeno razpisno dokumentacijo lahko potegovale za pridobitev stavbne pravice na osmih hišah na območju vasi Padna. Vse hiše v neto velikosti od 56 do 118 kvadratnih metrov, ki bi bile zajete v javnem razpisu, bo treba obnoviti.

Župan Đenio Zadković je ocenil, da bi z javnim razpisom omilili trend izseljevanja mladih družin v bolj oddaljene kraje, kjer so cene nepremičnin neprimerljivo nižje. Mlade družine bi namreč prišle do prve nepremičnine na finančno ugodnejši način, saj bi zanje odpadel strošek nakupa zemljišča in plačila komunalnega prispevka. Ob upoštevanju pogodbenih obveznosti bodo lahko nepremičnino tudi v celoti odkupili.

Nepremičnine v vasi Padna naj bi po zamisli izpred mnogo let predstavljale osnovo za gradnjo razpršenega hotela, kar pa se nikoli ni uresničilo. Zato je župan občinskemu svetu Občine Piran predlagal, naj podpre njegovo zamisel, ki predvideva, da se sklep o javno zasebnem partnerstvu za razpršeni hotel prekliče, so še zapisali v občini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine