-2.6 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

(MARIBOR) Sklad zasebnega kapitala Invera je prevzel večinski delež v družbi Marles Hiše Maribor

Piše: C. R.

Invera Private Equity Fund, sklad zasebnega kapitala s sedežem na Nizozemskem, je odkupil 58,2 % delež v družbi Marles Hiše Maribor d.o.o., največjega in najstarejšega proizvajalca montažnih hiš in drugih objektov v regiji. Z vstopom želi Invera še dodatno okrepiti položaj in delovanje sicer uspešne družbe na obstoječih trgih (predvsem v Sloveniji, Avstriji, Švici, Italiji in Nemčiji), pomagati pri razvoju njihovega potenciala s strokovnim znanjem in zagotoviti povečanje proizvodnih kapacitet ter hkrati nove priložnosti na obstoječih in novih trgih.

Za podjetje Marles Hiše sprememba pomeni priložnost za dodatno širitev poslovanja ter posledično ne samo dolgoročno utrditev položaja vodilnega proizvajalca montažnih lesenih hiš in objektov v Sloveniji temveč tudi postati pomemben igralec v srednji Evropi. Strateška investicija Invere se bo odražala v dodatnem zaposlovanju, večjih investicijah ter še uspešnejšem poslovanju podjetja v prihodnje, predvsem na trgih v zahodni Evropi.

»Zelo smo ponosni, da bomo podjetju Marles Hiše pomagali pri njegovem nadaljnjem razvoju ter  širitvi na zahtevne zahodnoevropske trge. Verjamemo, da lahko podjetje prevzema ključno vlogo v industriji prefabriciranih lesenih montažnih objektov na najzahtevnejših trgih  Nemčije, Avstrije, Švice ter širše,« je ob prevzemu dejal Janez Škrubej, partner v upravljavski družbi Invera Equity partners.

Janez Škrubej, partner v skladu Invera EP

Vodstvo podjetja Marles Hiše ob tem poudarja: »Vizija podjetja Marles Hiše  je postati vodilno podjetje na področju montažne lesene gradnje v srednji in zahodni Evropi. Sklad Invera, ki ga ocenjujemo kot strateškega finančnega vlagatelja, je v podjetju prepoznal velik potencial in z vstopom v lastniško strukturo bo pripomogel k doseganju našega zastavljenega cilja glede rasti na tujih trgih ter povečanju proizvodnih kapacitet.«

Upravni odbor družbe Marles d.d, ki je sprejel odločitev o prodaji svojega deleža Inveri, le-to vidi kot dobro poslovno potezo za vse deležnike, obenem pa s tem zagotavlja tudi dolgoročno poslovno sodelovanje s svojim hčerinskim podjetjem Marles PSP.

Matej Vukmanič, direktor Marles Hiše Maribor

41,8 % delež v družbi Marles Hiše ohranja podjetje Investma, katere lastnik je Leopold Poljanšek, ki s tem ostaja pomemben lastnik v družbi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine