2 C
Ljubljana
sreda, 29 novembra, 2023

Ekipa sežanskega odbora SDS pomagala poplavljencem v Mozirju

Piše: L. K. F.

Štirje člani OO SDS Sežana so se tako minuli teden kot v začetku avgusta napotili v Mozirje, kjer so poplavljeni družini in priljubljenem Mozirskem gaju pomagali pri sanaciji po poplavah.

Štirje – ne več mladi – člani SDS, Sergij Žvab (predsednik OO SDS), Drago Pirec (sežanski občinski svetnik SDS), Dušan Kjuder in Milko Novič, so minuli teden v četrtek na pobudo  državnozborskega poslanca Jožefa Jelena v Mozirskem gaju v Zgornji Savinski dolini pomagali čistiti in urejati gredice za tulipane in ostale predele v gaju. Slednjega so poletne poplave dodobra opustošile, zaradi dolge sanacije je še zaprt, vendar se v gaju intenzivno pripravljajo, da ga bodo odprli 2. decembra, za tradicionalno prireditev Božična bajka, ki bo trajala do 7. januarja 2024.

Vihteti polno lopato ves dan za ne več mlade Sežančane ni mačji kašelj. A so z veseljem do zdaj že dvakrat pomagali. (foto: OO SDS Sežana)
Lepo je videti nasmeh na obrazu gospoda Noviča … (foto: OO SDS Sežana)
Sežanski občinski svetnik Drago Pirec je s prijatelji iz SDS pomagal pri čiščenju mulja in blata v zasebni stanovanjski hiši v Mozirju. (foto: OO SDS Sežana)
Predsednik OO SDS Sergij Žvab 8. avgusta pri hiši družine v Mozirju, ki jim je povsem poplavilo klet in pritličje. (foto: OO SDS Sežana)

»V Mozirju smo vihteli lopate in vozili polne samokolnice že poleti, 8. avgusta. Tedaj smo pomagali čistiti mulj in blato v kleti, pritličju in okolici stanovanjske družinske hiše na obrobju gaja. Ista ekipa, le da smo bili trije. Tokrat smo poleg čiščenja in urejanja površin v gaju očistili in usposobili tudi tamkajšnje otroško igrišče. Seveda smo bili utrujeni, a zadovoljni, da smo lahko pomagali prizadetim,« nam je pojasnil Sergij Žvab.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine