5.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Teden Karitas in 31. Dobrodelni koncert »Klic dobrote«

Piše: Jože Jan

Od 22. do 28. novembra po pod geslom »SRCE, ki sprejema« potekal Teden Karitas. V sredo, 24. novembra bo pa potekal že 31. dobrodelni koncert »Klic dobrote« za pomoč družinam v stiski.

Teden Karitas 2021 nagovarja geslo: »Srce, ki sprejema«, ki je še posebej primerno za današnji čas. Nadškof msgr. Alojzij Cvikl je za to priložnost povedal: »Naj nam bo ta teden vsem v spodbudo, da bodo naša srca postajala vedno bolj sposobna sprejemati druge v odprtosti Sv. Duhu! Če moje srce bližnjega sprejema, me hkrati tudi spodbuja, da se odpravim k njemu in iščem pot do njegovega srca. In potem, ko sem ga slišal in v srcu doumel njegove težave, pač nisem več daleč od spoznanja na kak način mu bom mogel biti v oporo in pomoč. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega…«

31. dobrodelni koncert »Klic dobrote« za pomoč družinam v stiski bo v sredo, 24. novembra. Neposredni prenos bo na TV SLO – I. program, Radio Slovenija in Radio Ognjišče. Na koncertu v dvorani na Golovcu bo zaradi protikoronskih ukrepov lahko samo 500 vnaprej prijavljenih oseb. Telefonske prijave so možne na 069 645 184. V času koncerta in tudi še ves december se bodo zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Na spletni strani: https://www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/ lahko pogledate, kako sodelovati.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine