10.7 C
Ljubljana
sobota, 4 maja, 2024

Nejc Škofic Trio na Ljubljanskem gradu

Piše: Jože Jan

Pianist Nejc Škofic ter brata Žiga in Peter Smrdel bodo predstavili projekt »Fidelio« v Skalni dvorani Ljubljanskega gradu v petek, 25. marca ob 20. uri.

Ideja za Fidelio se je porodila v mračnem obdobju pandemije, ko je zakrivanje obraza predstavljalo del vsakdana. Jazzovski glasbeniki mlajše generacije sicer delujejo v različnih zasedbah, tokrat se bodo predstavili v triu.

Pianist Nejc Škofic je svoje formalno glasbeno izobraževanje začel v Glasbeni šoli Franca Bernika v Domžalah, pred tem pa je že prepeval v pevskem zboru »Domžalčki«. Ko je imel komaj 10 let je osvojil zlato plaketo in tretjo nagrado na državnem tekmovanju Temsig. Po zaključeni nižji glasbeni šoli se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, smer jazz-klavir in jazz-kitara. Leta 2011 je uspešno opravil sprejemni preizkus na Koroškem deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu. Študij jazz-klavirja in glasbene pedagogike je uspešno zaključil v letu 2015.

Udeležil se je tekmovanj, na katerih je osvojil plakete in nagrade, med drugimi prvo nagrado in zlato plaketo na tekmovanju Temsig v Kopru leta 2016 in zlato plaketo in tretjo nagrado na tekmovanju Temsig v Škofji Loki leta 2017.Tekom umetniškega ustvarjanja vedno rad sodeluje s slovenskimi in tujimi glasbeniki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine