4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

»Luč mi prižgite« v Šentjakobskem gledališču

Piše: Jože Jan

V torek, 25. januarja ob 19.30 bo na Mali sceni Šentjakobskega gledališča ponovitev predstave »Luč mi prižgite«, avtorskega projekta ob 40- letnici igralske kariere Lili Bačer Kermavner v Šentjakobskem gledališču.

»Luč mi prižgite« je splet odlomkov dramskih besedil v izvedbi Lili Bačer Kermavner, ki praznuje 40 let igralske kariere na odru Šentjakobskega gledališča.

Lili Bačer Kermavner je ob stoletnici gledališča pripravila izbor monologov in dialogov iz del, ki so blizu njenemu karakternemu igralskemu izrazu. V predstavi so uporabljeni odlomki iz naslednjih dramskih besedil: Ženske (Clare Booth Luce), Macbeth (William Shakespeare), Tamala (April De Angelis), Medeja (Euripides), Nora ali Hiša lutk (Henrik Ibsen) in Pohujšanje v dolini Šentflorjanski (Ivan Cankar).

Lili Bačer Kermavner je v svoji dolgoletni karieri prejela najvišja igralska priznanja, ki jih lahko dobijo igralci v ljubiteljskem gledališču – od Severjevega odličja, Linhartovih priznanj do matička in harlekina.

Predstavo režira Sara Lucu, nekdanja članica Šentjakobskega gledališča, ki se je posvetila študiju režije in diplomirala na AGRFT.

Predstava »Luč mi prižgite« se bo ponovila v soboto, 29. januarja ob 19.30 uri.

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine