9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

»Lov na legende« v Celju

Piše: Jože Jan

Mladinski Center Celje je pripravil interaktivno igro »Lov na legende«. Kdor se pridruži izzivu se bo lahko s pustolovščino po mestnih ulicah Celja vrnil v preteklost ter raziskal bogato zgodovino mesta. Izziv traja do 6. marca 2022.

Igra je namenjena mladim in odraslim, družinam in pustolovcem po srcu, ki bi radi Celje spoznali na malo drugačen način. Za igro je potrebna le mobilna aplikacija, s katero se lahko slika črtno QR kodo. In mnogo želje po odkrivanju!

Najprej je potrebno ustvariti uporabniški račun in geslo na spletni strani Celjskega mladinskega centra. Po prijavi se igra lahko začne.

Igra se prične v atriju Celjskega mladinskega centra, na Mariborski cesti 2, v Celju. Tukaj čaka prva QR koda, ki dovoli dostop do prve zgodbe in reševanja prvih legendarnih namigov. Po objavi fotografije in pravilnem odgovoru na vprašanje se odpre nova zgodba z novim namigom.

Ob poti so številni muzeji in galerije, spomeniki, gostilne in bari, kjer si je možno malo oddahniti ali poizvedeti kaj novega. Nepravih poti ni, vsak napiše svojo zgodbo v mestu.

Po odkritju vseh skrivnosti mesta vsakega igralca čaka v Celjskem mladinskem centru legendarna vrečka presenečenja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine