7.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Kvartet saksofonov Arcis v Mariboru

Piše: Jože Jan

V sklopu Komornega cikla bo v sredo, 8. decembra ob 19:30 uri v Dvorani Union Narodnega doma Maribor koncert kvarteta saksofonov Arcis in pianistk Ferhan in Ferzan Önder.

Kvartet saksofonov je redka oblika komorne glasbe, ki je vzcvetela na koncertnih odrih po zaslugi izjemno nadarjenih mladih saksofonistov, ki združujejo navdušenje za klasiko s strastjo do sodobne glasbe. Eden teh kvartetov je Kvartet Arcis, s sedežem v Münchnu, katerega član je izjemni slovenski saksofonist Jure Knez.

Kvartetu saksofonov se bosta na tem koncertu pridružila sloviti pianistki Fehran in Ferzan Önder. Dvojčici, ki prihajata iz Turčije, sestavljata duo, v katerem se individualnost prepleta in dopolnjuje s sorodnostjo. Evropske poslušalce sta očarali z uglašenostjo in čutom za ritmično diferenciranost, s katerimi vsaki glasbi vlijeta nov zagon.

Glasbeniki so za temo koncertnega sporeda izbrali ognjevite ruske plesne ritme. Predstavili bodo od klasičnih mojstrovin (v priredbi Mihe Ferka, še enega briljantnega slovenskega saksofonista in skladatelja) do iskrivega dela duhovitega violinista, skladatelja in komedijanta Alekseja Igudesmana. 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine