13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Koncert Big banda Konservatorija za glasbo in balet Maribor

Piše: Jože Jan

Drevi ob 19.30 bo v Dvorani generala Maistra v Mariboru Koncert Big banda Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Vstop je prost.

Big band je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pričel z delovanjem leta 1993 pod vodstvom Eduarda Holnthanerja.

Sprva je orkester sodeloval na letnih koncertih Srednje glasbene in baletne šole, kasneje tudi na revijah orkestrov. Pripravil je tudi več samostojnih koncertov (Cankarjev dom v Ljubljani, Narodni dom v Mariboru, Festival Lent, Festival glasbeni september, Evropski praznik glasbe v Ljubljani). Od leta 1997 ga vodi Janez Vouk.

Janez Vouk se je rodil leta 1969 v Mariboru, kjer je obiskoval nižjo in srednjo glasbeno šolo. Leta 1995 je diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo pri profesorju Stanku Arnoldu, leta 2001 pa je diplomiral na Umetniški univerzi v Gradcu pri profesorju mag Eduardu Holnthanerju (ustanovitelju Big banda). Od leta 1992 je profesor trobente in komorne igre na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Sodeluje z mnogimi vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki ter v različnih glasbenih sestavih doma in v tujini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine