11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Knjige Decembra – Kulturna prireditev na spletu

Piše: Jože Jan

V soboto, 11. decembra ob 19. uri bo na povezavi zoom predavanje s pisateljico Nino Kosmač o knjigah z decembrsko vsebino.

Mnogo je knjig na temo decembrske čarobnosti in čudežnosti. Veliko je tudi število ljudi, ki se odločijo v tem mesecu obdarovati s knjigo.

Andersen je pisal žalostne pravljice za zimske dni. Dickens je pisal o duhovih božiča. Dr. Seussu je Grinch ukradel božič. Lansko leto je J.K. Rowling izdala uspešnico o božičnem prašičku. Truman Capote je v svoji noveli obujal spomine na zimske praznike. Tolkien ima napisanih več decembrsko-magičnih knjig. Agatha Christie je objavila srhljivko, kjer se praznovanje spremeni v tragedijo. Knjig o tematiki decembrskih praznikov je še in še. O njih bo gotovo imela veliko lepega in zanimivega povedati pisateljica Nina Kosmač.

Nina Kosmač se je je rodila leta 1974 v Ljubljani. Že s štirimi leti je s staršema odšla v Brazilijo Od takrat je nenehno potovala in živela v različnih državah. Najbolj so jo zaznamovala mesta Rim, San Remo, Miami, New York, Madrid, Granada, Barcelona, Cartagena de Indias v Kolumbiji, Nica, Pariz, Monte Carlo in Cortina d’Ampezzo. Kot najstnica se je šolala v Švici. Fakulteto in magisterij je končala v Španiji, kjer je pod psevdonimom izdala nekaj tekstov. Tam je preživela največ let, zato najlažje ustvarja v španskem jeziku. Leta 2017 se je vrnila v Slovenijo, kjer živi med Bledom in Ljubljano. V okviru Medgeneracijskega centra Bled in Ljudske univerze v Radovljici pod njenim mentorstvom delujejo literarno-zgodovinski krožek in delavnice kreativnega pisanja.

Predavanje bo na povezavi zoom: us01web.zoom.us/j/82218077016

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine