16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Čisto po komunistično: Luthar iz ZRC SAZU grozi, da bo blokiral spletno stran KUD Kdo in društvo onemogočil

Piše: G. B.

Spletna stran KUD Kdo – predsednik društva je sicer Andrej Lokar, publicist in filozof – je v zadnjem času postala prepoznaven prostor kritične misli, s čimer je postala močno moteča tudi za staro rdečo nomenklaturo. To dokazuje tudi dolgoletni direktor ZRC SAZU Oto Luthar. 

Andrej Lokar je sicer naše uredništvo tudi obvestil, da so zaradi članka z naslovom Znanost na političnem nakovalu, ki je izšel na spletni reviji KDO?, s strani predsednika ZRC SAZU pravkar prejeli grožnjo, da bo poskušal doseči blokado delovanja omenjenega društva. “Na njegov uradni mejl sem namreč naslovil vabilo na okroglo mizo, ki jo bomo priredili (najraje v Atriju ZRC) na temo anomalij in politične obarvanosti publikacij ZRC SAZU. Dr. Lutharja smo seveda povabili na okroglo mizo in ga tudi povabili, naj replicira na naši spletni reviji, ki je popolnoma svobodna, če meni, da je bila organizacija, ki ji predseduje, kakorkoli blatena ali oškodovana, ali če meni, da je bilo blateno in oškodovano njegovo ime. Dr. Luthar se je odzval z grožnjo, da bo dosegel našo ukinitev,” je v sporočilu zapisal Lokar.

Skratka, čisto komunistične manire – grožnje s cenzuro in ukinjanjem vsakomur, ki misli drugače. Tako kot v starih dobrih časih, ko je komunistična oblast ukinjala revije, kot so Beseda, Revija 57, Perspektive, začasno je bila ukinjena tudi Revija 2000.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine